Μακιγιάζ για 40+

Το μακιγιάζ αποτελεί παγίδα όταν ακολουθείται η ίδια ρουτίνα προϊόντων και χρωμάτων για πολύ καιρό, προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή σας. Και ενώ υπάρχουν πολλά trends, το καλύτερο είναι να κάνετε ασφαλείς στρατηγικές επιλογές αν είσαστε από 40 ετών και πάνω. Μάθετε ποια σημεία και πώς πρέπει να τα τονίσετε για να δημιουργήσετε μια νεανική εμφάνιση!

Προετοιμάστε σωστά την επιδερμίδα: όσο μεγαλώνουμε το δέρμα τείνει για γίνεται πιο ξηρό από ό,τι ήταν. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη συγκέντρωση νεκρών κυττάρων και αφυδατωμένων περιοχών. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε συχνή απολέπιση και να φοράτε πάντα ενυδατική κρέμα με αντιηλιακό δείκτη. Περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά πριν εφαρμόσετε foundation.

Foundation: όσο πιο ελαφρύ τόσο καλύτερο. Αντί να φορέσετε ένα βαρύ με πλήρη κάλυψη, προτιμήστε να εφαρμόσετε ένα primer που θα κρύψει τους πόρους και θα δημιουργήσει μια λεία βάση για ένα ελαφρύ makeup. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιο που θα περιέχει αντιγηραντικά συστατικά ώστε να ωφελήσετε το δέρμα σας ενώ το φοράτε. Επιλέξτε κάποιο που να δίνει μια ελαφριά γυαλάδα γιατί όσο πιο ματ είναι τόσο περισσότερο θα τονίζονται οι ατέλειες.

Καλυφθείτε! Αν έχετε δυσχρωμίες ή σπυράκια, επιλέξτε να τα καλύψετε με ένα κατάλληλο χρώμα concealer που θα εφαρμόσετε τοπικά. Για ατέλειες με κόκκινο χρώμα όπως τα σπυράκια προτιμήστε πράσινο χρώμα concealer ενώ για κύκλους στα μάτια τα απαλά ροζ-ροδακινί θα εξισορροπήσουν το πρόβλημα.

Τα μάγουλα: ο τόνος του δέρματος με την ηλικία και τις ορμονικές αλλαγές γίνεται πιο θαμπός. Για να φέρετε πίσω τη λάμψη στο πρόσωπό σας, επιλέξτε ένα ρουζ σε ζεστούς τόνους όπως τα ροδακινί, τα κοραλί και τα bronze και εφαρμόστε τα όσο πιο ψηλά στα μήλα χωρίς να χαμογελάσετε κατά την εφαρμογή. Επίσης, είναι σημαντικό να τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας κάνοντας contouring. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα highlighter ψηλά στα ζυγωματικά, στο άνω χείλος και στο κέντρο της μύτης, για να χαρίσετε ένα μίνι lifting στον εαυτό σας, μόνο με μια κίνηση!

Μάτια: αποφύγετε τα έντονα λαμπερά χρώματα και τις γραμμές. Όσο πιο μίνιμαλ τόσο πιο πολύ τονίζονται. Αυτό που χρειάζεται είναι να γεμίσετε τη γραμμή των βλεφαρίδων με ένα μολύβι όπως καφέ, μελιτζανί ή μαύρο ώστε να δώσετε την αίσθηση πιο γεμάτων βλεφαρίδων. Δε χρειάζεται να κάνετε γραμμή απλά ακολουθήστε το σχήμα του βλεφάρου και πατήστε πολύ κοντά στις βλεφαρίδες. Ολοκληρώσετε με αρκετές στρώσεις μάσκαρα που θα ανασηκώσει το βλέμμα και θα το κάνει πιο έντονο!

Τα χείλη: με τα χρόνια το σχήμα των χειλιών χάνεται όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργήσετε έντονο περίγραμμα γιατί αυτό θα σας προσθέσει χρόνια. Επιλέξτε ένα μολύβι στο χρώμα των χειλιών σας και γεμίστε όλη την επιφάνεια με αυτό. Κρατήστε το κραγιόν σε τόνους κοντά στο φυσικό σας χρώμα και όχι πιο σκούρους ή παστέλ ανοιχτούς. Ολοκληρώστε με μια πινελιά lip gloss μόνο στο κέντρο των χειλιών, σε πολύ λεπτή στρώση.

Δείτε επίσης:

Τρόποι για να δείχνετε νεότερες με μακιγιάζ!