Bronzer για κάθε τόνο επιδερμίδας!

Είναι ίσως το πιο βασικό προϊόν στο καλοκαιρινό μας νεσεσέρ, αφού μπορεί να μας χαρίσει τη λάμψη του μαυρίσματος χωρίς όμως τις αρνητικές του επιπτώσεις ενώ μπορεί να τονίσει όμορφα μια φυσικά μαυρισμένη επιδερμίδα. Όμως για κάθε τόνο δέρματος υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε ώστε να πετύχουμε την τέλεια φυσική εφαρμογή του bronzer. Μάθετε περισσότερα.

Λευκές και ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες: θα δώσει τη λάμψη και τη ζωντάνια που καμιά φορά λείπουν από αυτή την κατηγορία δέρματος. Όμως η λάθος απόχρωση και η υπερβολική ποσότητα θα δώσουν μια πορτοκαλί όψη. Το κλειδί είναι να επιλέξετε ένα χρώμα μια έως το πολύ δύο αποχρώσεις πιο σκούρο από το φυσικό σας. Κάτι περισσότερο από αυτό σίγουρα θα φανεί λάθος και παράξενο πάνω σας. Επίσης, όσα περιέχουν χρυσές και ροζ λάμψεις, τόνους του μελί και του μπεζ, βοηθούν να φανεί ακόμα πιο φυσικό πάνω σας και να γίνει ένα με το φυσικό σας χρώμα.

Σταρένιες έως μέτριες σκούρες επιδερμίδες: τα bronzer που έχουν χάλκινους, μπρονζέ, καφέ και κεχριμπαρένιους τόνους είναι τα κατάλληλα για εσάς όπως επίσης και όσα έχουν μια δόση από κοραλί αποχρώσεις. Θα πρέπει να αποφύγετε αυτά που έχουν ροζ και ροδακινί τόνους γιατί θα κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο θαμπή.

Σκούρες επιδερμίδες: εάν έχετε επιλέξει λάθος bronzer μπορεί είτε να μη φαίνεται καθόλου λόγω της βαθιάς απόχρωσής του, είτε να είναι εντελώς flat και να μη σας τονίζει. Εάν είναι πιο ανοιχτό από ό,τι πρέπει, θα θαμπώνει το δέρμα σας ενώ εάν είναι πιο σκούρο μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται σαν "λασπωμένο". Προτιμήστε τις πιο σκούρες εκδοχές αλλά με τόνους μπρονζέ, χάλκινους και καραμελί.

Η υφή: για να έχετε καλύτερη εφαρμογή και με διάρκεια, ό,τι τόνο επιδερμίδας κι αν έχετε, πρέπει να λάβετε υπ'όψιν τον τύπο του δέρματός σας. Εάν έχετε ξηρό τα bronzers σε υγρή ή κρεμώδη υφή θα κάθονται πιο φυσικά ενώ εάν έχετε λιπαρό και μεικτό δέρμα προτιμήστε τη μορφή πούδρας.

TIP: εάν εφαρμόσετε το bronzer σας πάνω από foundation πούδρας, προτιμήστε το bronzer να είναι σε μορφή πούδρας ώστε να μπορείτε να το σβήσετε και να δείχνει φυσικό χωρίς εμφανείς γραμμές. Για τον ίδιο λόγο, εάν εφαρμόσετε foundation σε μορφή κρέμας, προτιμήστε bronzer σε μορφή κρέμας ή εάν θέλετε σε μορφή πούδρας, περάστε πρώτα το πρόσωπο με μια πολύ λεπτή στρώση διάφανη πούδρα.