Προστασία προσωπικών δεδομένων

1. Πεδίο Εφαρμογής

Η παρούσα πολιτική απορρήτου εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η Prime Applications ΑΕ (εφεξής καλούμενη “Prime Applications”) συλλέγει, χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται, αποθηκεύει, διαχειρίζεται και προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών -χρηστών τα οποία συλλέγονται κατά τη διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων του www.news.gr (εφεξής καλούμενος “Ιστότοπος”), ώστε να πληρούνται τα πρότυπα προστασίας δεδομένων της εταιρείας - και να συμμορφώνεται με το νόμο.

Η παρούσα πολιτική δεν ισχύει για πληροφορίες οι οποίες συλλέγονται μέσω οποιουδήποτε άλλου δικτυακού τόπου ή για πρακτικές εταιρειών τις οποίες δεν ελέγχουμε. Παρακαλούμε σημειώστε ότι ο Ιστότοπος μπορεί να περιέχει συνδέσεις οι οποίες παραπέμπουν μέσω "δεσμών", hyperlinks ή διαφημιστικών banners προς άλλους δικτυακούς τόπους. Για παράδειγμα, εάν κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση στον Ιστότοπο και συνδεθείτε σε έναν άλλο δικτυακό τόπο, τότε η παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δεν θα ισχύει για οποιαδήποτε πληροφορία που συλλέγεται σε αυτόν το δικτυακό τόπο. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα άλλων δικτυακών τόπων και σας συνιστούμε να διαβάσετε την πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κάθε ιστοτόπου που επισκέπτεστε.

2. Κατηγορίες Δεδομένων Τα Οποία Συλλέγονται

Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται από τον Ιστότοπο, είναι τα ακόλουθα

  • Όνομα ή ψευδώνυμο χρήστη,
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email)
  • Φύλο
  • Ημερομηνία Γέννησης
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Αριθμός τηλεφώνου
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Διεύθυνση IP
  • Δεδομένα σύνδεσης

Επισκέπτες /χρήστες του Ιστότοπου οι οποίοι είναι ανήλικοι, έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του μόνο με τη ρητή συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους και δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Σε περίπτωση υποβολής τέτοιων στοιχείων από ανήλικους η Prime Applications θα διαγράφει τις σχετικές πληροφορίες

Ενημέρωση Σχετικά Με Την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων Από Την Prime Applications - σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Δεδομένων Ε.Ε. 679/2016)

Γιατί θα επεξεργαστείτε τα Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα (ΔΠΧ) μου;

Η Prime Applications συλλέγει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών / χρηστών του Ιστότοπου, μόνο όταν αυτοί οι ίδιοι τα παρέχουν εκουσίως. Σκοπός της συλλογής αυτής είναι η παροχή των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά και οι οποίες είναι οι κάτωθι:

  • Η αποστολή Newsletter στον επισκέπτη / χρήστη,
  • Η δυνατότητα σχολιασμού και χαρακτηρισμού (Μου αρέσει / Δεν μου αρέσει) δημοσιευμένων στον Ιστότοπο άρθρων από τον επισκέπτη / χρήστη,
  • Η δυνατότητα συμμετοχής του επισκέπτη / χρήστη σε διαγωνισμούς που διοργανώνει ο Ιστότοπος
  • Η δυνατότητα προσωποποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών από τον επισκέπτη / χρήστη.

Πληροφορίες που συλλέγονται αυτόματα κατά την επίσκεψη και αλληλεπίδρασή σας με τον Ιστότοπο: Σας ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα σας και οι πληροφορίες που συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία μέσω των κατάλληλων τεχνολογιών κατά την επίσκεψή σας στον Ιστότοπο www.news.gr. Η επεξεργασία αυτή κρίνεται κατάλληλη και απαραίτητη για την επεξεργασία των αιτημάτων σας και την χρήση των υπηρεσιών της Prime Applications καθώς και για την αναγνώριση των χρηστών του Ιστότοπου

Ειδικότερα όταν επισκέπτεστε και αλληλεπιδράτε με τον Ιστότοπο, μπορεί να συλλεχθούν αυτόματα ορισμένες πληροφορίες, όπως:

  • η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (ΙΡ) του υπολογιστή σας,
  • ο τύπος του προγράμματος περιήγησης (browser) και το λειτουργικό σύστημα,
  • οι ιστοσελίδες που επισκεφθήκατε αμέσως πριν και μετά από την επίσκεψή σας στον Ιστότοπο,
  • δικτυακοί τόποι και διαφημίσεις που βλέπετε και συνδέσεις στις οποίες κάνετε κλικ εντός του Ιστότοπου,
  • βασικές πληροφορίες σύνδεσης με το διακομιστή και
  • πληροφορίες που συλλέγονται μέσω HTML cookies, και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών
  • πληροφορίες σχετικά με τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών

Η Prime Applications δε διαχειρίζεται, συλλέγει ή επεξεργάζεται τα δεδομένα γεωντοπισμού, τα οποία συλλέγονται και επεξεργάζονται αποκλειστικά από τις εταιρείες που προσφέρουν το λειτουργικό σύστημα της εκάστοτε συσκευής που χρησιμοποιείτε (στην περίπτωση της χρήσης λειτουργικού ios -Apple Inc ενώ στην περίπτώση χρήσης λειτουργικού android - Google Inc). Η Prime Applications δε διαθέτει πρόσβαση στον ρυθμό ανανέωσης του στίγματος του GPS

3. Πηγές Συλλογής Δεδομένων & Διαβίβασής Τους Σε Τρίτους

Η συλλογή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών /επισκεπτών, πραγματοποιείται είτε αυτόματα κατά τη περιήγηση τους στον Ιστότοπο, είτε κατόπιν συμπλήρωσής των απαραίτητων πεδίων για την εγγραφή του σε ορισμένες από τις υπηρεσίες του news.gr και στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters). Ο παραλήπτης των Newsletters δύναται να διαγραφεί από το αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αρκεί να επισκεφτεί τη διεύθυνση του Ιστότοπου και να επιλέξει τη διαγραφή του.

Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους ούτε και διαβιβάζονται σε εταιρείες οι φορείς εντός ή εκτός της E.E με την εξαίρεση σχετικών διατάξεων του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο Αρχές.

Τα δεδομένα σας ωστόσο θα διαβιβαστούν σε τμήματά της Prime Applications που είναι αρμόδια για για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Ιστότοπου. Σε κάθε διαβίβαση λαμβάνουμε πάντα κάθε μέτρο ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται θα είναι πάντα τα ελάχιστα αναγκαία και ότι θα συντρέχουν πάντα οι προϋποθέσεις για νόμιμη και θεμιτή επεξεργασία

4. Χρόνος Τήρησης Των Προσωπικών Δεδομένων

Η διάρκεια τήρησης των προσωπικών δεδομένων, εξαρτάται από τη νομιμοποιητική βάση της επεξεργασίας όπως ειδικότερα παρατίθεται κατωτέρω:

Σε περίπτωση όπου τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη/επισκέπτη (Στοιχεία Λογαριασμού) παρέχονται συναινετικά από τους ίδιους στα πλαίσια της εγγραφής στις υπηρεσίες του Ιστότοπου, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα τους για όσο χρόνο θα διατηρούμε συμβατική σχέση μαζί τους τόσο σε έγχαρτη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή ή μέχρι να αρθεί η δοθείσα συγκατάθεση από το υποκείμενο των δεδομένων. Σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, αυτή διακοπεί θα τα κρατήσουμε για όσο χρόνο ακόμα απαιτείται μέχρι να παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τυχόν σχετικών αξιώσεων. Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της περιόδου αποθήκευσης βασίζεται στη συμμόρφωση με τις προθεσμίες που επιτρέπονται από το νόμο και τις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης ή της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων μας

5. Δικαιώματα Υποκειμένων Των Δεδομένων

Μπορείτε να ασκήσετε, κατά περίπτωση τα δικαιώματά του εκ της ισχύουσας Ελληνικής Νομοθεσίας και εκ του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679) τα οποία έχουν ως ακολούθως: (α. το δικαίωμα ενημέρωσης (άρθρα 13), β. το δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15), γ. το δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο 16), δ. το δικαίωμα διαγραφής «δικαίωμα στη λήθη» (άρθρο 17), ε. το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (άρθρο 18), στ. το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων (να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο και κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο - άρθρο 20 εφόσον εφαρμόζεται) και ζ. το δικαίωμα εναντίωσης (άρθρο 21).

  • Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος για σας, με την αποστολή σχετικής επιστολής στο γραφείο Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) της Prime Applications: τηλ [211-1054500], ή μέσω ηλεκτρονικής επιστολής στην διεύθυνση email [[email protected]] εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και λόγω όγκου έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος.
  • Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους αντικειμενικούς λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.
  • Πέραν αυτών, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των ΔΠΧ σας ανακαλώντας της συγκατάθεσή σας (άρθρο 7 παρ. 3 του ΓΚΠΔ 679/2016)

6. Επεξεργασία Δεδομένων Από Την Prime Applications

H Prime Applications εφαρμόζει σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, τα κατάλληλα τεχνικά, φυσικά και διοικητικά μέτρα ασφάλειας δεδομένων για την προστασία των δεδομένων από από απώλεια, κακή χρήση, ζημιά ή τροποποίηση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και αποκάλυψη όπως προβλέπεται στο άρθρο 32 του ΓΚΠΔ 679/2016 προκειμένου να διασφαλίζεται το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας έναντι των κινδύνων, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, κατά περίπτωση: α) της κρυπτογράφησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα β) της δυνατότητας διασφάλισης του απορρήτου (άρθρο 90 ΓΚΠΔ 679/2016), της ακεραιότητας, της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας των συστημάτων και των υπηρεσιών επεξεργασίας σε συνεχή βάση, γ) της δυνατότητας αποκατάστασης της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε εύθετο χρόνο σε περίπτωση φυσικού ή τεχνικού συμβάντος, δ) διαδικασίας για την τακτική δοκιμή, εκτίμηση και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών και των οργανωτικών μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας της επεξεργασίας. Περαιτέρω η Prime Applications λαμβάνει μέτρα ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που ενεργεί υπό την εποπτεία του υπευθύνου επεξεργασίας ή του εκτελούντος την επεξεργασία το οποίο έχει πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα τα επεξεργάζεται μόνο κατ' εντολή του υπευθύνου επεξεργασίας, και περιορίζει την πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες σε εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της. Οι σέρβερ της Prime Applications φιλοξενούνται στο data center της εταιρείας OVH στην Γαλλία.

Ενδεικτικά από τα άλλα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος ασφάλειας των πληροφοριών μας είναι:

7. Cookies & άλλες Τεχνολογίες

  • Τι είναι τα cookies και γιατί τα χρησιμοποιεί η Prime Applications: Τα cookies είναι κομμάτια πληροφορίας, που με την μορφή πολύ μικρού κειμένου αποτελούμενου συνήθως από γράμματα και αριθμούς, αποθηκεύονται στον browser που χρησιμοποιεί (Chrome, Mozilla Firefox κλπ), βοηθώντας την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ιστότοπου. Τα Cookies σε καμία περίπτωση δεν προκαλούν βλάβες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών ούτε και στα αρχεία που φυλάσσονται σε αυτούς. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στα cookies χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναγνώρισης. Αυτό μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε τον Ιστότοπο κατά τρόπο αποδοτικό τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουμε. O Ιστότοπος χρησιμοποιεί τα Cookies για να παρέχει στους χρήστες/επισκέπτες πληροφορίες και να διεκπεραιώνει τις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Ιστότοπου
  • Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες ή πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη του Ιστότοπου, μέσω τηλεφώνου, e-mail, κ.λπ. Επιπλέον, με την χρήση των cookies δεν υπάρχει πρόσβαση στα έγγραφα ή αρχεία του υπολογιστή σας
  • Επιπλέον, τα cookies μας βοηθούν να βλέπουμε την απόδοση και την επισκεψιμότητα του Ιστότοπου μας, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών μας
  • Ποια cookies χρησιμοποιούμε; Τα cookies που περιγράφονται παρακάτω ενδέχεται να αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης (ωστόσο τα προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές ενδέχεται να μην προσφέρουν αυτήν την ορατότητα). Από τους διαφορετικούς τύπους cookies που υπάρχουν, η Prime Applications χρησιμοποιεί τα παρακάτω: Τα τεχνικά απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του Ιστότοπού μας. Επιπλέον, τα cookies αυτά επιτρέπουν στον ιστότοπο να θυμάται τις επιλογές σας όπως το μέγεθος γραμματοσειράς, ή αν έχετε απαντήσει σε κάποια δημοσκόπησή μας, ώστε να παρέχει βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες.
  • Δεν επιθυμείτε τη χρήση cookies; Μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να σβήσετε εντελώς τα cookies μέσα από τις επιλογές ρύθμισης στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, στον Chrome, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μενού του Chrome και στη συνέχεια να επιλέξετε Settings/ Privacy/ Content Settings και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη του Ιστότοπου μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς
  • Το Software του Ιστότοπου είναι σχεδιασμένo έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στις αιτήσεις που υποβάλλονται μέσω του Ιστότοπου είναι το ίδιο ασφαλείς και απόρρητες. Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι που έχουν κατάλληλη εκπαίδευση στον χειρισμό πληροφοριών των πελατών θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο για την ικανοποίηση αιτημάτων σας

8. Υποβολή Καταγγελίας -Διαμαρτυρίας

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) της Prime Applications: τηλ [211-1054500], email [[email protected]]

Επίσης, διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί και την υποβολή σχετικών παραπόνων είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλό της Αρχής Προστασίας Δεδομένων είτε ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις οδηγίες της αρχής στην ακόλουθη διεύθυνση(http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,19035&_dad=portal&_schema=PORTAL)

9. Τροποποιήσεις

Η παρούσα πολιτική μπορεί να ανανεώνεται από καιρό σε καιρό, λόγω των τροποποιήσεων της σχετικής νομοθεσίας ή αλλαγών στην εταιρική δομή της Prime Applications. Συνακόλουθα προτρέπουμε τους πελάτες/χρήστες να ελέγχουν περιοδικά αυτή τη σελίδα προκειμένου να ενημερώνονται για τις πρόσφατες πληροφορίες πάνω στις πρακτικές απορρήτου. Σε κάθε περίπτωση οι πελάτες θα ενημερωθούν μέσω e-mail ή μέσω μίας προειδοποίησης στον Ιστότοπο για τις αλλαγές στην εν λόγω πολιτική.