Beach makeup!

Το μακιγιάζ για την παραλία πρέπει να είναι εύκολο, γρήγορο και φυσικό! Το κλειδί είναι να μην εφαρμοστούν πολλά προϊόντα και σε μεγάλη ποσότητα, αφού η ζέστη και το νερό θα λιώσουν το μακιγιάζ και αυτό όχι μόνο έχει άσχημο οπτικό αποτέλεσμα αλλά φράζει και τους πόρους του δέρματος. Μάθετε top tips για να είσαστε περιποιημένη και στην παραλία!

Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, θα πρέπει αντί για foundation, το οποίο είναι βαρύ για τέτοιες συνθήκες, να χρησιμοποιηθεί ένα bb cream/tinted moisturizer. Φυσικά θα πρέπει να έχει και δείκτη SPF. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, προτιμήστε η αντιηλιακή προστασία να είναι ενσωματωμένη στη bb cream/tinted moisturizer με τουλάχιστον SPF 30. Επειδή δεν έχει καλυπτικές ιδιότητες, θα πρέπει να βάλετε concealer τοπικά όπου χρειάζεται.

Αφού εφαρμόσουμε αντιηλιακό και μετά την κρέμα, καλύπτουμε τις ατέλειες με ένα κατάλληλο χρώμα concealer, ώστε να έχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούμε κατάλληλο χρώμα concealer και για τα μάτια.

Εάν θέλουμε λίγο χρώμα στα μάτια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια αδιάβροχη υγρή σκιά σε μικρή ποσότητα σε όλο το κινητό βλέφαρο και για να τα τονίσουμε περισσότερο, εφαρμόζουμε αδιάβροχη μάσκαρα ελαφρά ώστε να πετύχουμε φυσικό αποτέλεσμα.

Για ρουζ, προτιμήστε ένα σε μορφή κρέμας και σε απόχρωση που ταιριάζει με το φυσικό κοκκίνισμα της επιδερμίδας, το οποίο μπορεί να είναι ροδακινί για μέτρια προς σκούρα δέρματα και ροζ για πιο ανοιχτόχρωμα. Η κρεμώδης υφή δίνει φυσικό αποτέλεσμα

Τέλος, στα χείλη εφαρμόζουμε ενυδατικό προϊόν με δείκτη αντιηλιακής προστασίας και αποφεύγουμε τα έντονα χρώματα κραγιόν τα οποία μπορεί να τα αφυδατώσουν και δε δείχνουν καθόλου φυσικά.

Θα πρέπει να αποφύγουμε προϊόντα σε μορφή πούδρας, γιατί έχουν την τάση να λιώνουν δημιουργώντας άσχημο αποτέλεσμα. Τα περισσότερο προϊόντα με κρεμώδη υφή που έχουν χρώμα (ρουζ, μάσκαρα, σκιά ματιών) πλέον είναι αρκετά σταθερά και έχουν αντοχή στο νερό, προκειμένου να διαρκούν στο δέρμα και να αντιστέκονται στη φυσική λιπαρότητα και τον ιδρώτα. 

Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό το δέρμα να αναπνέει ειδικά σε υψηλές θερμοκρασίες, μην το παραφορτώνετε με προϊόντα και το κυριότερο είναι να το προστατέψετε με έναν υψηλό αντιηλιακό δείκτη!