Μαύρισμα: η πρώτη επίσκεψη στην παραλία!

Μπορεί να βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου και ο καιρός τις τελευταίες ημέρες να μας τα χάλασε λίγο ωστόσο η πρώτη επίσκεψη στην παραλία δεν αργεί και φυσικά το μαύρισμα είναι ένας από τους πρώτους λόγους που μας κάνουν να τρέξουμε όσο νωρίτερα γίνεται στην θάλασσα. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε σωστά το καλοκαιρινό σας μαύρισμα.

Απολέπιση: για να δημιουργήσετε ομοιόμορφο μαύρισμα, προϋπόθεση είναι να απομακρύνετε πρώτα τα νεκρά κύτταρα, ειδικά στις περιοχές που έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση όπως γόνατα και αγκώνες. Με την απολέπιση θα δημιουργήσετε έναν καθαρό "καμβά" και επιπλέον θα βοηθήσετε το μαύρισμά σας να διαρκέσει περισσότερο. Ακολουθήστε τη διαδικασία δύο ημέρες πριν την έκθεση στον ήλιο.

Ενυδάτωση: η υψηλή θερμοκρασία έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε πολλά υγρά και να αφυδατωνόμαστε κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο δέρμα μας. Φυσικά πρέπει να καταναλώνετε συχνά μέσα στην ημέρα νερό για να έχετε ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω! Αλλά και πριν εφαρμόσετε το αντιηλιακό σας, να έχετε φορέσει ένα ενυδατικό body lotion. Επίσης, μετά τη θάλασσα να ενυδατώνετε πάντα και παντού την επιδερμίδα σας με ένα after sun ή body lotion για ξηρό δέρμα ώστε να προσφέρετε ισχυρή ενυδάτωση.

Προστασία: ένα συχνό και μεγάλο λάθος είναι να ξεκινήσετε με χαμηλό δείκτη SPF και να εκτεθείτε για πολλή ώρα στον ήλιο. Αυτό δε θα σας κάνει να μαυρίσετε περισσότερο ή πιο γρήγορα…Αντιθέτως αυξάνετε τον κίνδυνο για ηλιακό έγκαυμα και αλλοίωση του δέρματος. Ξεκινήστε την πρώτη σας επίσκεψη με δείκτη τουλάχιστον SPF 30. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την εφαρμογή του αντιηλιακού κάθε τρεις ώρες και να φροντίζετε πάντα το δέρμα να είναι στεγνό ώστε να μη δημιουργηθούν "μπαλώματα". Όσο αυξάνετε τις επισκέψεις στην παραλία, μπορείτε να ρίξετε σταδιακά το δείκτη μέχρι SPF 15. Καλό είναι στο πρόσωπο να μην πέσετε κάτω από 50 δείκτη προστασίας, αφού μπορείτε να πετύχετε μαύρισμα χρησιμοποιώντας το bronzer σας, χωρίς να επιβαρύνετε το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου με τον ήλιο.

Να θυμάστε ότι το μαύρισμα είναι μια άμυνα του οργανισμού να προστατεύεται από τον ήλιο. Βοηθήστε τον περισσότερο χρησιμοποιώντας πάντα προϊόντα με υψηλό δείκτη αντιηλιακής προστασίας!