Νερό: σύμμαχος της υγείας και της ομορφιάς!

Όλες γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για τον οργανισμό μας. Μας αποτοξινώνει, μας ενυδατώνει εσωτερικά και εξωτερικά και γενικότερα βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Μπορεί οι επιδράσεις που έχει στο εσωτερικό του οργανισμού μας να περνάνε απαρατήρητες όμως αυτές που έχει στο εξωτερικό του είναι αρκετά εμφανείς κυρίως στο δέρμα μας.

Μπορούμε να παρομοιάσουμε το δέρμα μας με ένα σφουγγάρι. Όταν ένα σφουγγάρι είναι στεγνό, φαίνεται τσαλακωμένο, άγριο και άκαμπτο. Όταν βραχεί όμως, η όψη και η υφή του αλλάζει τελείως, γίνεται πιο λαμπερή και μαλακή.

Η επιδερμίδα επηρεάζεται άμεσα από την ενυδάτωση. Όταν είναι αφυδατωμένη, οι πόροι συμπεριφέρονται όπως αυτοί ενός στεγνού σφουγγαριού, είναι άκαμπτοι και σκληροί. Αντιθέτως, όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο οι πόροι είναι πιο μαλακοί και μπορούν να απελευθερώσουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας μέσω μικρών συσπάσεων. Έτσι, οι πιθανότητες να εγκλωβιστούν ρύποι μέσα τους είναι λιγότερες, που σημαίνει λιγότερα σπυράκια, στίγματα και ατέλειες. 

Διαβάστε επίσης: