Μυστικά ομορφιάς από τη φύση!

Ο καλύτερος και ο πιο οικονομικός τρόπος για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λαμπερή και υγιή βρίσκεται στη…φύση. Δεδομένου ότι πολλά από τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά μας, τα βρίσκουμε σε διάφορα τρόφιμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα μας για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα του δέρματός μας με τον πιο αγνό και φυσικό τρόπο. Μάθετε ποια είναι τα επτά τρόφιμα που θα σας αναζωογονήσουν!

Μαύρη ζάχαρη: είναι ό,τι καλύτερο για την απολέπιση του δέρματος. Αναμείξτε τη με λίγη βαζελίνη και κάντε απολεπιση σε σημεία όπως οι αγκώνες και τα γόνατα. Στα χείλη εφαρμόζοντας το μείγμα αυτό με μια μπατονέτα και τρίβοντας καλά, θα σας προσφέρει απαλότητα και ενυδάτωση μαζί σε λιγότερο από δύο λεπτά!

Παρθένο ελαιόλαδο: είναι ιδανικό για ενυδάτωση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας αλλά και των μαλλιών. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το χρησιμοποιήσετε σκέτο αφήνοντάς το να δράσει για αρκετή ώρα και ξεπλένοντας πολύ καλα!

Χυμός πορτοκαλιού: πλούσιος σε οξέα, τα οποία κάνουν ήπια απολέπιση στο δέρμα. Εφαρμόστε στο πρόσωπο και αφήστε να απορροφηθεί, ξεβγάλτε μετά απο 10 λεπτά. Για λάμψη από μέσα προς τα έξω πιείτε ένα ποτήρι χυμό!  

Μέλι: θα σας προσφέρει ενυδάτωση και παράλληλα σύσφιξη των πόρων. Επιπλέον, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του δέρματος, ενώ το καθαρίζει από βακτήρια και με την αντιφλεγμονώδη δράση του προλαμβάνει την ακμή.

Χυμός λεμονιού: τα ισχυρά οξέα του λεμονιού έχουν λευκαντικές ιδιότητες βοηθώντας στην εξάλειψη κηλίδων και σημαδιών, ενώ επαναφέρει τη λάμψη στη θαμπή επιδερμίδα. Αναμείξτε καλά μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια λεμόνι και απλώστε στο πρόσωπο και το λαιμό. Ξεβγάλτε μετά απο 15 λεπτά!

Γιαούρτι: Λειαίνει και καταπραΰνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα ενώ η αντιβακτηριδιακή του δράση μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής. Κάντε μια μάσκα κατά της ακμής, αναμειγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας μέλι, εφαρμόστε στο πρόσωπο και αφαιρέστε τη μετά απο 20 λεπτά. 

Πατάτα: λειτουργεί ενάντια στους μαύρους κύκλους. Κόψτε πολύ λεπτές φέτες και εφαρμόστε στα μάτια σας 2 φορές την ημέρα για 20 λεπτά. 

 

Διαβάστε επίσης: