Ginseng: ένα θαύμα της ομορφιάς!

Η ρίζα του φυτού ginseng είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στις Ασιατικές χώρες εδώ και πάρα πολλούς αιώνες για την ενίσχυση της ενέργειας του οργανισμού μέχρι τη ρύθμιση του βάρους. Στις ημέρες μας το συναντάμε σε πάρα πολλά είδη καλλυντικών για την αποτοξίνωση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης. Σας ακούγεται αρκετά καλό για να είναι αληθινό; Μάθετε για τις ξεχωριστές του ιδιότητες!

Φωτεινότητα: το ginseng διαθέτει ένα σύμπλεγμα συστατικών το οποίο βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας από τον οργανισμό μας και αυτό το επιτυγχάνει δημιουργώντας καλύτερη κυκλοφορία αίματος. Αυτή η ιδιότητά του είναι που μπορεί να δώσει σε ένα θαμπό δέρμα περισσότερη λάμψη.

Μαύροι κύκλοι: η κουρασμένη όψη των ματιών μας πολλές φορές οφείλεται σε κάποια μικρό-φλεγμονή και ερεθισμό που ο οργανισμός μας προσπαθεί να καταπολεμήσει. Το ginseng έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να καταπολεμήσει τα σημάδια κούρασης των ματιών όπως το πρήξιμο και οι μαύροι κύκλοι.

Ώριμο δέρμα: παρότι οι ιδιότητες του ginseng είναι εξαιρετικά ευεργετικές για όλα τα δέρματα, στα πιο ώριμα έχει αποδειχθεί ακόμα πιο αποτελεσματικό καθώς καταπραΰνει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα και καταπολεμά την ξηρότητα που εμφανίζεται σε πιο ώριμες ηλικίες.

Ακμή: το ginseng εκτός από τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του, βοηθάει εξαιρετικά τα δέρματα με τάση ακμής αφού μειώνει την παραγωγή λιπαρότητας δρώντας στους σμηγματογόνους αδένες, ενώ έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. 

Tip: εκτός από τις κρέμες και τα καλλυντικά, μπορείτε να προσθέσετε το ginseng ως συμπλήρωμα διατροφής είτε σε μορφή κάψουλας είτε καταναλώνοντάς το σε φυσική τροφή. Με αυτό τον τρόπο οι ιδιότητές του θα δράσουν στον οργανισμό από μέσα προς τα έξω! 

Διαβάστε επίσης: