Ποια είναι η κατάλληλη μάσκα προσώπου για εσάς;

Οι μάσκες ομορφιάς υπόσχονται να χαρίσουν στο δέρμα τα συστατικά που του λείπουν σε μόλις 10 με 15 λεπτά. Η ποικιλία τους είναι πολύ μεγάλη και κάθε μια από αυτές στοχεύει σε συγκεκριμένα προβλήματα της επιδερμίδας. Με τόσες επιλογές, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη για το δικό σας δέρμα. Διαβάστε πώς θα βρείτε τη σωστή μάσκα για εσάς!

Κρεμώδεις Μάσκες: είναι οι πιο συχνές και πιο οικονομικές. Συνήθως έχουν ιδιότητες όπως αποτοξίνωση, καθαρισμός, ενυδάτωση και αντιγήρανση. Είναι απαλές, για αυτό μπορούν να φορεθούν για μια ολόκληρη νύχτα και να αφαιρεθούν το πρωί.

Μάσκες Αργίλου: βασικό συστατικό τους ο άργιλος, ο οποίος λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό και καθαριστικό ενώ έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα. Απομακρύνουν τους ρύπους από την επιδερμίδα και καταπολεμούν τα βακτηρία. Χρησιμοποιήστε τις καλύτερα μετά από το μπάνιο σας, για βέλτιστα αποτελέσματα στον καθαρισμό του προσώπου.

Peel-off: είναι κολλώδεις, μοιάζουν με τζελ και απομακρύνουν εύκολα μαύρα στίγματα ενώ συγχρόνως κάνουν απολέπιση. Απλώνονται ομοιόμορφα σε καθαρό δέρμα μετά το μπάνιο και αφαιρούνται μονοκόμματα σαν αυτοκόλλητο. Ο τρόπος αφαίρεσής τους είναι αυτός που βοηθάει στην απομάκρυνση ρύπων από τους πόρους του δέρματος.

Sheet Masks: είναι μάσκες από ύφασμα, όπως η μουσελίνα, εμπλουτισμένο με ευεργετικά συστατικά. Το ύφασμα αυτό επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει ενώ το "ποτίζει" με θρεπτικά στοιχεία. Είναι πολύ βολική στη χρήση αφού απλά βγάζετε το ύφασμα που είναι έτοιμο κομμένο σε σχήμα προσώπου και το εφαρμόζετε. Το αφήνετε για όση ώρα ενδείκνυται, το αφαιρείτε και το πετάτε.

Μάσκα Peeling: περιέχουν συνήθως διάφορα οξέα που "τρώνε" τα νεκρά κύτταρα όση ώρα την έχετε στο πρόσωπό σας. Είναι αρκετά δυνατές μάσκες και η χρήση τους θα πρέπει να περιορίζεται σε 2 φορές το μήνα και να μην ξεπερνάτε το συνιστώμενο χρόνο παραμονής στο δέρμα. Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι κατά την εφαρμογή, θα πρέπει να νιώθετε ότι σας τσιμπάει λίγο και όχι ότι σας καίει.