Κοκκινίλες: μάθετε πώς να τις εξαφανίσετε!

Πολύ λευκό δέρμα, ευαίσθητη επιδερμίδα ή δερματικές παθήσεις, είναι μερικές από τις πιο συνήθεις αιτίες που το δέρμα μας κοκκινίζει μόνιμα. Είναι από τις καταστάσεις που μια απλή εφαρμογή foundation δεν είναι η κατάλληλη λύση για να "διορθώσει" την όψη του προσώπου. Μάθετε tips για το πώς να καμουφλάρετε το κόκκινο δέρμα!

Επειδή το κόκκινο είναι ένας τόνος αρκετά έντονος, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα χρώμα που θα το "εξουδετερώσει" και αυτό είναι το πράσινο. Όχι…μην πάει το μυαλό σας σε πράσινο foundation, αλλά σε ένα primer που επικεντρώνεται στην "αφαίρεση" των κοκκινίλων από το δέρμα, το οποίο θα απλώσετε σε όλο το πρόσωπο εάν το πρόβλημα είναι έντονο ή τοπικά στα σημεία που χρειάζεται όπως συνήθως είναι γύρω από το στόμα, τη μύτη, το πηγούνι και τα μάγουλα.

Το δεύτερο βήμα είναι η εφαρμογή foundation. Καλό είναι να αποφύγετε foundations με ροζ υπότονο και να προτιμήσετε κάποιο με κίτρινο ώστε να εξισορροπηθεί ακόμα περισσότερο η κοκκινίλα. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσετε να ταιριάζει και με το χρώμα του λαιμού σας ώστε να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Προτιμήστε ρουζ σε χρώματα bronze, ροδακινί και terracotta γιατί οι ροζ αποχρώσεις κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα.

Τέλος, να θυμάστε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, για αυτό πρέπει να κάνετε προσεκτική επιλογή στα προϊόντα περιποίησης ώστε να μην επιβαρύνεται παραπάνω το δέρμα σας. Επίσης, η απολέπιση είναι κάτι που ίσως ερεθίσει ακόμα περισσότερο το δέρμα σας, για αυτό επιλέξτε ήπια απολεπιστικά προϊόντα και περιοριστείτε σε μία φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε πικάντικα φαγητά και καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Να φοράτε πάντα το αντιηλιακό σας και πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν, να το δοκιμάζετε πρώτα σε ένα μικρό σημείο του δέρματος.

 Διαβάστε επίσης: