Τρόποι για να δείχνετε νεότερες με μακιγιάζ!

Κάθε προϊόν μακιγιάζ έχει σκοπό να ενισχύσει τα φυσικά χαρακτηριστικά μας και να διορθώσει οποιαδήποτε ατέλεια. Πολλές φορές όμως η λάθος εφαρμογή ή η κακή προετοιμασία του δέρματος, μπορεί να μας προσθέσουν χρόνια. Υπάρχουν όμως τρόποι να γυρίσουμε πίσω το χρόνο και να δείχνουμε πιο νέες! Μάθετε μερικά από τα πιο σημαντικά βήματα!

Ενυδάτωση: μπορεί να είναι προφανές αλλά αρκετές γυναίκες το παραλείπουν. Κανένα είδος μακιγιάζ δε μπορεί να διορθώσει ένα αφυδατωμένο δέρμα. Φροντίστε να πίνετε πάντα αρκετό νερό και ποτέ να μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα.

Concealer: όποια έχουν βαριά σύσταση όπως όσα είναι σε βαζάκι, τείνουν να "κάθονται" στις γραμμές του προσώπου και να τις τονίζουν περισσότερο. Για να το αποφύγετε αυτό, επιλέξτε μια πιο ελαφριά σύσταση, όπως είναι η υγρή την οποία βρίσκουμε συνήθως σε μορφή στυλό ή σωληνάριο.

Σφουγγάρι μακιγιάζ: εάν θέλετε η βάση του foundation να φαίνεται ρεαλιστική στο πρόσωπό σας και να μη δημιουργεί μια μάσκα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σφουγγαράκι μακιγιάζ. Αφού το βρέξετε και το στύψετε καλά, πάρτε λίγο foundation με την άκρη του και ξεκινήστε να το απλώνετε στο πρόσωπο. Το νερό που έχει κρατήσει θα κάνει το foundation λιγότερο opaque και έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό. Τέλος, περάστε με τα δάχτυλα όλο το πρόσωπο για να σβήσετε όποια γραμμή έχει μείνει.

Πούδρα: αποφύγετε κάθε πούδρα με χρώμα για να σταθεροποιήσετε το foundation, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι να αλλοιώσετε την όψη του. Επιλέξτε μια διάφανη πούδρα και χρησιμοποιήστε την με μέτρο! Γενικά όμως να θυμάστε ότι όσο περισσότερα προϊόντα πούδρας χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο τόσο τείνουν να καταδεικνύουν την ηλικία σας. Προτιμήστε την υγρή ή την κρεμώδη σύσταση.

Αναδείξτε το σχήμα του προσώπου: όταν βάζουμε μια βάση με ενιαίο χρώμα όπως το foundation, τείνουν να χάνονται οι καμπύλες του προσώπου. Χρησιμοποιήστε πάντα ρουζ στα ψηλότερα σημεία των ζυγωματικών για να ανασηκώσετε τα χαρακτηριστικά σας!

Φρύδια: τα πυκνά, έντονα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι δείκτης νεότητας σε ένα πρόσωπο. Σχηματίστε τα φρύδια με προσοχή και μην τα βγάζετε πολύ γιατί σίγουρα θα σας προσθέσουν χρόνια. Όταν τα γεμίζετε, χρησιμοποιήστε πάντα ένα χρώμα ένα τόνο πιο ανοιχτό από τα μαλλιά σας, αλλιώς θα δείχνουν αφύσικα και άγρια.

Βλεφαρίδες: ακόμα κι αν δεν έχετε σκοπό να βάζετε κάθε μέρα μάσκαρα, θα κάνει μεγάλη διαφορά αν χρησιμοποιείτε πάντα το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων. Με αυτό τον τρόπο ανασηκώνεται κατευθείαν το βλέμμα, δίνοντας έτσι νεανικότητα σε όλο το πρόσωπο. Εάν δε βάλετε μάσκαρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα serum που θα θρέψει τις βλεφαρίδες και θα σταθεροποιήσει την καμπύλη τους!

Μάτια: αρχικά θα πρέπει να ξεκινάτε με μια βάση που θα "κρατήσει" τη σκιά ή το eyeliner στη θέση του, ώστε να μην μετακινείται και "κάθεται" στις λεπτές γραμμές του δέρματος των ματιών. Προτιμήστε το καφέ μολύβι, το οποίο γλυκαίνει περισσότερο την όψη αντί για το μαύρο. Να θυμάστε ότι τα μάτια θέλουν στρατηγική τοποθέτηση του μακιγιάζ κι όχι μεγάλη ποσότητα γιατί κάτι τέτοιο προσθέτει χρόνια.

Χείλη: όσο μεγαλώνουμε τα χείλη δυστυχώς γίνονται πιο λεπτά. Συνεπώς, αποφύγετε τα πολύ σκούρα κραγιόν και επιλέξτε πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.