Πώς να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα!

Τα μάτια είναι το επίκεντρο του προσώπου μας και σίγουρα όταν είναι μεγάλα τραβάνε όλη την προσοχή. Υπάρχουν μικρά μυστικά στο μακιγιάζ που μπορούν να κάνουν τα μικρά μάτια να φαίνονται μεγάλα! Θέλετε να τα μάθετε; 

Χρησιμοποιώντας eyeliner είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε τα μάτια να γίνουν πιο έντονα και πιο μεγάλα. Αρχίστε να κάνετε τη γραμμή κατά μήκος των άνω βλεφαρίδων, όσο πιο κοντά σε αυτές, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού και προεκτείνοντας στην εξωτερική γωνία. Κάντε τη γραμμή τμηματικά και ενώστε μετά σχηματίζοντας μια ενιαία. Προσέξτε η γραμμή να είναι λεπτή.

Εάν επιθυμείτε ακόμα πιο έντονο σχήμα, κάντε το ίδιο και στο κάτω βλέφαρο, αλλά με το ίδιο πάχος σε όλο το μήκος. Η γραμμή και στις άνω και στις κάτω βλεφαρίδες πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στο ίδιο σημείο. Αφού τελειώσετε με το σχηματισμό της, περάστε ελαφρώς με μια μπατονέτα πάνω από τη γραμμή για να τη μαλακώσετε. Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα εφαρμόστε πρώτα τη σκιά και μετά το eyeliner .

Για τα μικρά μάτια καλό είναι να μη χρησιμοποιούνται σκούρες σκιές. Μπορείτε να κάνετε μια πιο έντονη εφαρμογή σε τόνους ανοιχτούς γήινους και τα πιο σκούρα χρώματα να τα εφαρμόσετε ελαφρά και όχι έντονα.

Θυμηθείτε ότι η απλότητα είναι ο χρυσός κανόνας όσον αφορά στη σκιά ματιών. Αρχικά παραμείνετε σε δυο χρώματα, ένα ανοιχτό κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας και ένα πιο σκούρο στην απόχρωση που θέλετε. Απλώστε την πιο σκούρα σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο (η περιοχή που καλύπτεται όταν ανοίγουμε τα μάτια μας) και την ουδέτερη ακριβώς κάτω από το φρύδι και σβήστε με αυτή τις άκρες από την πιο σκούρα σκιά.

Ώρα για βλεφαρίδες! Είναι απαραίτητο να γυρίσετε τις βλεφαρίδες με το κατάλληλο ψαλιδάκι και μετά να εφαρμόσετε τη μάσκαρα. Δε χρειάζεται να πιέσετε με το ψαλιδάκι αρκετή ώρα αρκεί να πιέσετε καλά. Μετά εφαρμόστε μάσκαρα, η οποία θα κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο πυκνές και πιο μεγάλες ενώ συγχρόνως θα τονίσει το βλέμμα σας. Όταν απλώνετε μάσκαρα, πρέπει πρώτα να έχετε ξεχωρίσει με ένα καθαρό βουρτσάκι τις βλεφαρίδες σας. Ξεκινήστε επιμένοντας στη ρίζα των βλεφαρίδων και προς τα πάνω και μετά κατά μήκος και προς τα έξω. Με αυτές τις κινήσεις θα δώσετε πυκνότητα, όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σας.

Για να τονίσουμε τα μάτια πρέπει να φωτίσουμε την περιοχή γύρω από αυτά. Οι μαύροι κύκλοι κάνουν τα μάτια να φαίνονται πιο μικρά. Καλύψτε τις ατέλειες για να τα φωτίσετε περισσότερο.

Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν σωστά σχηματισμένα φρύδια. Εάν χρειαστεί, "γεμίστε" τα με ένα μολύβι ή σκιά σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από τα μαλλιά σας.