Τονίστε το σχήμα των ματιών σας!

Ανάλογα με το σχήμα των ματιών υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος μακιγιάζ ώστε να διορθώνονται ασυμμετρίες ή να αναδεικνύεται το σχήμα τους. Βρείτε το κατάλληλο για εσάς!

Μικρά μάτια: για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμες σκιές και με ένα άσπρο ή μπεζ eyeliner μολύβι χρωματίστε την εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα μέσα στη γραμμή του βλεφάρου γιατί θα μικρύνει περισσότερο τα μάτια σας. Εάν χρησιμοποιήσετε eyeliner στο άνω βλέφαρο, προτιμήστε μια αρκετά λεπτή γραμμή κοντά στις βλεφαρίδες. Τέλος, εφαρμόστε μάσκαρα στις άνω και κάτω βλεφαρίδες για να τα κάνετε να φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα.

Μάτια πολύ κοντά μεταξύ τους (πολύ κοντά στη μύτη): για να εξισορροπήσετε αυτή την απόσταση, εφαρμόστε eyeliner ξεκινώντας από τη μέση του ματιού και προς την εξωτερική γωνία. Μη βάλετε eyeliner ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία γιατί τα μάτια θα φαίνονται ακόμα πιο κοντά μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά που θα εφαρμόσετε στην άνω και κάτω εσωτερική γωνία ώστε να φαίνονται πιο μεγάλα με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Εφαρμόστε πιο έντονα χρώματα ξεκινώντας από τη μέση του ματιού και προς στην άνω και κάτω εξωτερική γωνία.

Μεγάλα μάτια: για να εξισορροπήσετε τα μεγάλα μάτια, εφαρμόστε σκούρα χρώματα σε όλο το κινητό βλέφαρο και το κόκκαλο σβήνοντας σταδιακά. Βάζοντας το eyeliner στο πάνω βλέφαρο και στην εσωτερική μεριά του κάτω βλεφάρου, θα κάνει το μάτι να "κλείσει" και να φαίνεται πιο μικρό. Οι ανοιχτόχρωμες σκιές θα αναδείξουν το μεγάλο σχήμα τους.

Σκεπασμένα μάτια: τα μάτια αυτά φαίνονται σαν να είναι ελαφρώς κλειστά και το κόκκαλο δεν είναι εμφανές άλλα κρύβεται μέσα στη "σακούλα" που δημιουργεί το επιπλέον δέρμα σκεπάζοντας το άνω βλέφαρο. Για να φαίνονται μεγαλύτερα, πρέπει να εφαρμόσετε ένα σκούρο χρώμα μέσα στο κόκκαλο, ανασηκώνοντας το δέρμα. Με τα μάτια ανοιχτά, εφαρμόστε το σκούρο χρώμα μέσα και ελαφρώς πάνω από το κόκκαλο στο δέρμα που το σκεπάζει. Έτσι θα δημιουργήσετε την αίσθηση ότι το κόκκαλο είναι πιο πάνω και θα δώσετε βάθος. Στην εσωτερική γωνία και κάτω από το φρύδι, εφαρμόστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά για να φωτίσετε. Χρησιμοποιήστε μάσκαρα και eyeliner μόνο στο άνω βλέφαρο.

Μάτια με καθοδική γωνία: έχουν την τάση να φαίνονται σαν κουρασμένα, εξαιτίας του σχήματός τους. Για να τα "ζωντανέψετε" και να ανασηκώσετε το βλέμμα πρέπει να εφαρμόσετε μια ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλο το μάτι. Μετά, μια λίγο πιο σκούρα, όπως μπεζ ή καφέ ανοιχτό στο κόκκαλο. Για να διορθώσετε το σχήμα τους και να ανασηκώσετε το βλέμμα, εφαρμόστε σε σχήμα μισοφέγγαρου μια σκούρα σκιά μόνο στην άνω εξωτερική γωνία του ματιού. Μπορείτε να εφαρμόσετε σκούρα σκιά και στη κάτω εξωτερική γωνία με ανοδική φορά, ενώνοντάς την με τη σκιά στην άνω εξωτερική γωνία. Για το eyeliner ξεκινήστε από το μέσο των βλεφαρίδων προς τα έξω, δίνοντας ανοδική φορά προς την εξωτερική γωνία, ώστε να πετύχετε το λεγόμενο "cat eye" effect. Εφαρμόστε μάσκαρα μόνο στις άνω βλεφαρίδες, δίνοντας έμφαση στην εξωτερική γωνία για να ανασηκώσετε περισσότερο το βλέμμα.