Οι 9 κανόνες της μάσκαρα!

Είναι το προϊόν που πραγματικά αλλάζει όλη την όψη των ματιών μας, ακόμα κι αν δε χρησιμοποιήσουμε κανένα άλλο προϊόν. Οι έντονες βλεφαρίδες δίνουν δύναμη στο βλέμμα ό,τι χρώμα ματιών και να έχουμε. Υπάρχουν όμως μερικές λεπτομέρειες που κάνουν μεγάλη διαφορά στην εφαρμογή και την όψη όπως το χρώμα, το βουρτσάκι, η σύσταση και η τεχνική. Μάθετε πώς να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα! 

1. Να είσαστε συγκεκριμένες: δεν υπάρχει καμία μάσκαρα που να κάνει όλα αυτά που θέλετε μαζί με μια εφαρμογή όπως μήκος, όγκος κτλ. Μια συσκευασία μπορεί να έχει πολλά συστατικά αλλά η σύσταση της μάσκαρα πάντα θα θυσιάσει μια ιδιότητα για κάποια άλλη. Όποιες έχουν βάση προϊόντα κεριού συνιστώνται για δημιουργία καμπύλης αφού μετά το ψαλιδάκι, σταθεροποιούν την κλίση των βλεφαρίδων. Από την άλλη αυτές που έχουν μικρο-ίνες δε θα δώσουν απαραίτητα όγκο αλλά θα κάνουν τις κοντές βλεφαρίδες να φαίνονται πιο μακριές. Φυσικά, το βουρτσάκι παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο: εάν είναι μεγάλο και πυκνό, έτσι θα φαίνονται και οι βλεφαρίδες ενώ ένα βουρτσάκι με μυτερές πλαστικές τρίχες είναι ιδανικό για να ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες μια-μια.

2. Το μαύρο είναι για όλες: ο σκοπός της μάσκαρα είναι να ενισχύσει το σχήμα του ματιού και να τονίσει τις βλεφαρίδες και το μαύρο χρώμα σε αντίθεση με τα άλλα ταιριάζει σε κάθε χρώμα ματιών και μαλλιών. Τα πιο έντονα όπως το πράσινο, το μπλε και το μωβ τονίζουν το χρώμα των ματιών!

3. Αδιάβροχη μόνο όταν πρέπει: η σύστασή τους είναι αρκετά δύσκολη στο ντεμακιγιάζ και συνήθως πρέπει να τρίψετε αρκετά τις βλεφαρίδες για να την απομακρύνετε τελείως. Εάν εφαρμόζετε συνέχεια αδιάβροχη μάσκαρα, θα ταλαιπωρήσετε πολύ τις βλεφαρίδες σας, οι οποίες μπορεί να αρχίσουν να σπάνε. Οπότε φυλάξτε την αδιάβροχη μάσκαρα για ένα ιδιαίτερο γεγονός!

4. Η τέλεια καμπύλη: μην πανικοβάλλεστε από την όψη του. Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σέξι σε δευτερόλεπτα. Το κλειδί είναι να το εφαρμόσετε πριν τη μάσκαρα, διαφορετικά οι βλεφαρίδες μπορεί να κολλήσουν πάνω του και να τραβηχτούν. Για να το κάνετε σωστά, κοιτάξτε στον καθρέπτη σηκώνοντας το σαγόνι ψηλά και κοιτάζοντας προς τα κάτω. Πριν το πιέσετε πολύ, πατήστε ελαφρά για να σιγουρευτείτε ότι δε σας πονάει, εάν σας ενοχλεί τότε πιάστε το ελαφρώς πιο έξω από τις ρίζες των βλεφαρίδων, κρατήστε το για 5 δευτερόλεπτα και μετά προχωρήστε πιο έξω από τις ρίζες πατώντας για 1 δευτερόλεπτο το κάθε σημείο.

5. Δώστε ένταση: για να το πετύχετε μια μόνο μάσκαρα δεν είναι αρκετή. Αφού δώσετε καμπύλη με το ψαλιδάκι, περάστε τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα για μήκος-αυτές έχουν συνήθως πολύ λεπτό πλαστικό βουρτσάκι- και μετά με μια μάσκαρα για όγκο, ξεκινήστε με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν περισσότερο όγκο. Τέλος, περάστε με φορά από τις ρίζες και προς τα πάνω με μια κίνηση.

6. Μην ξεχνάτε τις κάτω βλεφαρίδες: ειδικά εάν κάνετε ένα smokey eye, το look γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν τονίζονται και οι κάτω βλεφαρίδες. Το μυστικό είναι να μη βάλετε μεγάλη ποσότητα μάσκαρα. Για να σιγουρευτείτε ότι δε θα εναποθέσετε παραπάνω προϊόν από ό,τι χρειάζεται, σκουπίστε πρώτα το βουρτσάκι της μάσκαρα και μετά εφαρμόστε μόνο μια λεπτή στρώση.

7. Doll lashes: είναι ένα girly look με στοιχεία '60s και μπορείτε να το πετύχετε μόνο με τη μάσκαρα αλλά με την κατάλληλη τεχνική. Σε αυτή την περίπτωση θέλουμε οι βλεφαρίδες να είναι καλυμμένες με αρκετή ποσότητα μάσκαρα, σε σημείο που θα κολλάνε ελαφρώς μεταξύ τους, κάνοντάς τες μυτερές και αυστηρές. Για να το πετύχουμε, κρατάμε το βουρτσάκι όχι οριζόντια αλλά κάθετα χτενίζοντας την κάθε βλεφαρίδα σχεδόν ξεχωριστά και επαναλαμβάνουμε με αρκετές στρώσεις.

8. Οι κόμποι: συχνά είτε από μια πηχτή σύσταση είτε από τις πολλές στρώσεις δημιουργούνται κόμποι από μάσκαρα πάνω στις βλεφαρίδες, οι οποίοι εκτός του ότι δείχνουν άσχημα, όταν πέσουν μπορεί να μουτζουρώσουν το υπόλοιπο μακιγιάζ. Για να τους απομακρύνετε, πάρτε ένα καθαρό χτενάκι βλεφαρίδων και περάστε το με προσοχή και ελαφρά από πάνω τους.

9. Ντεμακιγιάζ: μετά από τόση μάσκαρα θα χρειαστείτε κάτι περισσότερο από ένα απλό υγρό ντεμακιγιάζ. Ιδανικό είναι κάποιο που θα περιέχει έλαια, ώστε να μπορεί να διαλύσει τη σύστασή της εύκολα. Για να μην τρίβετε για ώρα τις βλεφαρίδες σας, πάρτε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ ποτισμένους με ειδικό υγρό και τοποθετήστε τους πάνω στα μάτια πατώντας πολύ ελαφρά. Περιμένετε ένα λεπτό ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα και μετά σκουπίστε. Έτσι θα τη βγάλετε πολύ πιο εύκολα.

Βρείτε την αγαπημένη σας μάσκαρα εδώ