Αυτό είναι το επί γης ερημητήριο του Λιουκ Σκαϊγουόκερ στο «Οι τελευταίοι Τζεντάι»

Αυτό είναι το επί γης ερημητήριο του Λιουκ Σκαϊγουόκερ στο «Οι τελευταίοι Τζεντάι»

A place on Earth... όπως λέει και το τραγούδι

Το γνωστό ντίσκο τραγούδι λέει πως ο παράδεισος είναι «A place on Earth...». Έτσι θα μπορούσε να τραγουδήσει κανείς και για το κινηματογραφικό ερημητήριο του Λιουκ Σκαϊγουόκερ στο «Οι τελευταίοι Τζεντάι».

Γιατί όχι απλά δεν είναι στη σφαίρα της φαντασίας αλλά βρίσκεται και στη Γη και μάλιστα – σχετικά- κοντά μας.

Τα περισσότερα γυρίσματα για το ερημητήριο του Λιουκ στον πλανήτη Ahch-To έγιναν στο νησί Skellig Michael , δυτικά της χερσονήσου Iveragh, στην κομητεία Κέρι της Ιρλανδίας. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι οι παραγωγοί δεν χρησιμοποίησαν απλά την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού, αλλά προσάρμοσαν και τα απόκοσμα κτίσματα που είχαν φτιάξει οι αλλοτινοί κάτοικοί του.

Το παμπάλαιο - στην ταινία - καταφύγιο των Τζεντάι, στο οποίο διαμένει ο Λιουκ, είναι μια πολύ γήινη κατασκευή που ακούει στο όνομα «κλοχάν». Αυτές οι δομές, που, φορές, τις συναντάμε και ως «beehive huts», χτίστηκαν από Χριστιανούς ασκητές μοναχούς οι οποίοι πρωτοκατοίκησαν το νησί, τον 6ο και 7ο μ.Χ. αιώνα.

Ταιριαστό. Ο «ερημίτης» - για τις ανάγκες της ταινίας - Λιουκ κατοικεί σε πέτρινη καλύβα που έχτισαν, πριν από αιώνες, κάποιοι ασκητές.

Στα πολλά sequels των Star Wars, συνηθίσαμε να βλέπουμε εξωτικά μέρη στη σειρά κινηματογραφικών ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων»: σκηνές του πλανήτη Τατούιν, του πλανήτη στον οποίο γεννήθηκε ο Λιούκ Σκαϊγουόκερ, γυρίστηκαν στην Τυνησία, στην περιοχή Ταταουίν (σύμπτωση η συνήχηση;). Η Μάχη του Χοθ γυρίστηκε στους παγετώνες της Νορβηγίας. Η δασωμένη σελήνη του Έντορ απεικονίστηκε με άλση από σεκόγιες στη βόρεια Καλιφόρνια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...