Τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία για όλους τους κατηγορούμενους

Τραγωδία στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία για όλους τους κατηγορούμενους

Εξαιρείται ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά, που καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή και για τον οποίο νομικά δεν μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία

Από την αρχή θα κριθεί και πάλι στο Εφετείο η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι μετά την κίνηση της Εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση κατά του συνόλου της απόφασης που αφορά τους πέντε από τους έξι καταδικασθέντες, αλλά και όσους αθωώθηκαν.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, που καταδίκασε τους έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους, επιβάλλοντας τους μάλιστα ποινές έως 5 χρόνια και μάλιστα εξαγοράσιμες δρομολόγησε τις εξελίξεις. Έτσι, η αρμόδια εισαγγελία άσκησε έφεση, η οποία αφορά το σύνολο της απόφασης, συμπεριλαμβανομένους και τους αθωωθέντες, ενώ εξαιρείται ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά, που καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή και για τον οποίο νομικά δεν μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία.

Η έφεση αφορά στις ποινές, στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα. Μετά από αυτή την εξέλιξη το Εφετείο θα επανεξετάσει στο σύνολο της την υπόθεση .

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη «αγώνας δρόμου» προκειμένου να καθαρογραφεί η απόφαση και να ανοίξει ο δρόμος για τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης στο Εφετείο καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι,

Μαρία Ζαχαροπούλου