«Έζησα τον κοινωνικό ρατσισμό μέσα στο ίδιο μου το σπίτι»

«Έζησα τον κοινωνικό ρατσισμό μέσα στο ίδιο μου το σπίτι»

Η εξομολόγηση του Γιάννη Ζουγανέλη στην κάμερα

Ο Γιάννης Ζουγανέλης παραχώρησε συνέντευξή στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε λόγω της κωφότητας των γονιών του.

«Σε δύσκολη θέση δεν έχω έρθει, είναι πολύ ευγενείς οι άνθρωποι. Μου ζήτησε κάποιος να του πω τον “Μακρυμάλλη” και του είπα το λες αυτό γιατί φοράς περούκα και πάγωσε η παρέα του. Όταν βγήκε ο “Μακρυμάλλης” με πλησιάζανε οι φαλακροί και μου λέγανε “Α ρε Ζουγανέλη, μας έκανες ανθρώπους”. Ασχολούμαι σοβαρά με την πολιτική, δεν αποποιήθηκα ποτέ τη διάσταση του πολίτη. Οι κωφοί γονείς μου με άκουγαν με άλλη λογική. “Άκουγαν” τα πάντα και με ένιωθαν. Οι γονείς μου ήταν τρομερά ερωτευμένοι. Η μητέρα μου ήταν εξαιρετική μοδίστρα, την θαύμαζα.

Η Ελεονώρα είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στη ζωή μου. Έζησα τον κοινωνικό ρατσισμό μέσα στο ίδιο μου το σπίτι από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι γονείς μου σε νοσοκομεία, στις τράπεζες… Θυμάμαι ένα περιστατικό που τα κάναμε μπάχαλο με τον αδερφό μου. Πήγε ο μπαμπάς μου στο ΙΚΑ γιατί είχε χτυπήσει στα πλευρά κι ένας γιατρός που τον εξέταζε είπε “αλήθεια μας λέει ο κουφός”. Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάναμε. Άστο, είναι ντροπή», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρακαλούμε περιμένετε ...