Πως μία ταινία του Ντι Κάπριο έφερε την καταστροφή

Πως μία ταινία του Ντι Κάπριο έφερε την καταστροφή

Περίπου το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya έχει καταστραφεί από τον τουρισμό

Μία από τις πιο διάσημες παραλίες στον κόσμο κλείνει επ' αόριστον, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τους χιλιάδες τουρίστες, που την επισκέπονται καθημερινά.

Πρόκειται για την φημισμένη Maya Bay στο νησί Ko Phi Phi Leh, που βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Η παραλία έγινε διάσημη, μετά την ταινία που γυρίστηκε εκεί το 2000 με τον νεαρό τότε Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τίτλο «Η παραλία». Έκτοτε έγινε από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς υποδεχόμενη καθημερινά τουλάχιστον 5.000 τουρίστες, αριθμός διπλάσιος από όσους μπορεί να φιλοξενήσει η παραλία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Εξαιτίας της μεγάλης και συνεχούς ροής των τουριστών περίπου το 80% των κοραλλιών γύρω από τον κόλπο Maya έχει καταστραφεί και σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση τους. Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποφάσισαν να κλείσουν την παραλία από τις αρχές Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποκατασταθεί ο κοραλλιογενής ύφαλος.

Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο χρόνος αυτός δεν αρκεί, έτσι η παραλία θα μείνει κλειστή επ' αόριστον. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι καταστροφές καθώς, όπως λένε, η παραλία καταστράφηκε ολοσχερώς μαζί και τα φυτά που την καλύπτουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...