Αυτοί είναι οι πιο… τσιγκούνηδες δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

Αυτοί είναι οι πιο… τσιγκούνηδες δισεκατομμυριούχοι του κόσμου

Ποιος ζάμπλουτος με περιουσία πάνω από 100 δισ. δολάρια οδηγεί ένα «ταπεινό» ΙΧ;

Η ολιγάρκεια, κομψά, είναι ένας υποκειμενικός όρος. Για τον μέσο άνθρωπο άνθρωπο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την κατανάλωση γευμάτων στο σπίτι ή την ενδελεχή αναζήτηση για φτηνές πτήσεις.

Αλλά για έναν δισεκατομμυριούχο σημαίνει να εμφανίζεται στη δουλειά πάντα με το ίδιο μπλουζάκι και τζιν, οδηγώντας ένα οικονομικό αυτοκίνητο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παραβλέποντας την αγορά ενός ιδιωτικού τζετ ή μιας έπαυλης.

Παραδόξως, μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη γη είναι απίστευτα οικονόμοι, ο καθένας με τις δικές του εμμονές.

Τζεφ Μπέζος: Ο ισχυρός άντρας της Amazon, εξακολουθεί και βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός «ταπεινού» Honda Accord, ακόμη και αν έχει περιουσία 109 δισ. δολάρια.

Γουόρεν Μπάφετ:  Ο Αμερικανός μεγιστάνας, επενδυτής και φιλάνθρωπος, εξακολουθεί και ζει σε ένα «ταπεινό» σπίτι που είχε αγοράσει το 1958, έναντι 31.500 δολάρια. Η περιουσία του; 91,7 δισ. δολάρια.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ο Mr. Facebook, οδηγεί ένα χειροκίνητο κοινό θνητό Volkswagen. Εκτός από το τετράτροχο, ο ιδρυτής του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, διάγει με τη σύζυγό του Priscilla Chan και την κόρη τους, έναν μη κραυγαλέο τρόπο ζωής, κάτι που αποδεικνύεται από το lifestyle που ακολουθούν - ο 34χρονος φορά συχνά απλά T shirts, τζιν και φούτερ.

Κάρλος Σλιμ: Ο μεξικανός δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής της Grupo Carso, ζούσε στο ίδιο σπίτι έξι υπνοδωματίων, για τουλάχιστον 40 χρόνια. Ο 77χρονος πλουσιότερος άντρας του Μεξικό με περιουσία 66,5 δισ. δολάρια, λέγεται ότι απαρνιέται τα χλιδάτα «αξεσουάρ» όπως ιδιωτικά τζετ και γιοτ ενώ λέγεται ότι ακόμη οδηγεί μια παλιά Mercedes-Benz.


 Τσάρλι Έργκεν: Ο διευθύνων σύμβουλος της Dish Network, σαν άλλο σχολιαρόπαιδο, παίρνει καθημερινά μαζί του το κολατσιό του. Ο 64χρονο, με περιουσία 15,2 εκατ. δολάρια, φαίνεται πως οι τσέπες του είναι καλά δεμένες.

Ο 64χρονος είπε ότι η μητέρα του μεγάλωσε την περίοδος του μεγάλου κραχ, είχε δηλώσει στους Financial Times, εξηγώντας τους λόγους που «δεν έχει γραφείο από μαόνι».

Ο δισεκατομμυριούχος, όπως γράφει το Business Insider, πακετάρει ένα σάντουιτς και το Gatorade του, πριν αναχωρήσει για την εργασία του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...