“Το ταλέντο του Νίκου Φώσκολου ήταν αναμφισβήτητο”

Ο Νίκος Φώσκολος πίστευε πολύ στο ταλέντο της Γκέλυς Μαυροπούλου. Μάλιστα, έλεγε σε φίλους του «πως η μόνη που μπορεί να παίξει «μελό» σωστό και ωραίο, είναι η Γκέλυ Μαυρόπουλου».

"Δεν μιλούσαμε ποτέ για το ρόλο, είχε πάθος για τη δουλειά του και αυτό από μόνο του ήταν εγγύηση πως θα γράψει κάτι πολύ καλό.

Το ταλέντο του ήταν αναμφισβήτητο.

Θυμάμαι να μου τηλεφωνεί και να μου λέει: "Έχω κάτι για σένα... Θα έρθεις; Θέλεις να το διαβάσεις;", ρωτούσε. "Δεν χρειάζεται να το διαβάσω", του απαντούσα. Δεν ήταν απόμακρος. Ποτέ δεν μου τηλεφώνησε να μου πει "έχεις μια σημαντική σκηνή αύριο και σε θέλω έτσι...". Είχε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Κουτσομύτη, που έκανε το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης", είπε η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της στο provocateur.gr.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου θυμάται και την τρομακτική επιτυχία του σίριαλ «Άγνωστος Πόλεμος».

"Ο Νίκος Φώσκολος δεν πολυκυκλοφορούσε στο δρόμο, δεν είχε νιώσει αυτήν την επιτυχία τόσο πολύ, όσο εγώ και ο Άγγελος Αντωνόπουλος.

Είχαμε τρομάξει στην αρχή με την αποδοχή του κόσμου.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως όταν κάποια στιγμή θα με "εκτελέσουν" σε μια σκηνή – κόλπο του "Βαρτάνη", που εγώ θα πρόδιδα τον αδερφό μου στους Γερμανούς.

Έπαιρναν τηλέφωνο στην ΥΕΝΕΔ οι τηλεθεατές και έλεγαν πως αν την εκτελέσετε θα έρθουμε να σας κάψουμε όλους εκεί.

Μια φορά, μάλιστα, είχα πάει στο νεκροταφείο με τη μητέρα μου και με το που με είδαν, διαλύθηκε μια κηδεία, έφυγε το φέρετρο χωρίς τον παπά, για να έρθουν να με δουν από κοντά".

Παρακαλούμε περιμένετε ...