Δύο αθηναϊκά μπαρ στα κορυφαία του κόσμου

Δύο αθηναϊκά μπαρ στα κορυφαία του κόσμου

Το The Clumsies και το Baba au Rum κέρδισαν άλλη μία διάκριση τα τελευταία χρόνια

Δύο αθηναϊκά μπαρ βρίσκονται για ακόμα μία χρονιά στη λίστα των 50 καλύτερων μπαρ του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση της ιστοσελίδας worlds50bestbars.com.

Στα 50 μπαρ του World's 50 Best Bars φιγουράρει στην 7η θέση το μπαρ «The Clumsies», που βρίσκεται στην οδό Πραξιτέλους 30 και το οποίο βρίσκεται για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια στην 10άδα των καλύτερων μπαρ του κόσμου. Πρόκειται για δημιούργημα δύο bartenders, του Νίκου Μπακούλης και του Βασίλη Κυρίτση.

Εν μέσω της ελληνικής κρίσης οι δυο τους ανέλαβαν ένα ερειπωμένο τριόροφο κτίριο στο κέντρο της πόλης και το μετέτρεψαν σε ένα χώρο με παγκόσμια φήμη. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα worlds50bestbars.com, με τρεις ορόφους που μαζεύουν πλήθος κόσμου όλη την ημέρα, το The Clumsies τα έχει όλα, από καφέ, έως σπιτικό, εκλεπτυσμένο ελληνικό φαγητό και κοκτέιλ κορυφαίας ποιότητας.

Στην 22η θέση της ίδιας λίστας βρίσκεται το Baba au Rum της οδού Κλειτίου 6, σε μικρή απόσταση από το The Clumsies. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό μπαρ, δημιούργημα του Θάνου Πουρναρούς, το οποίο ξεκίνησε το 2009, με τον ιδιοκτήτη του με bartender να μην διστάζει να πειραματίζεται πάνω σε παραδοσιακά κοκτέιλ, Όπως λέει και το όνομά του, οι συνταγές του έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο ρούμι, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο.

Πρώτο στην λίστα αναδείχθηκε το λονδρέζικο Dandelyan. Σημειώνεται πως η βρετανική πρωτεύουσα σάρωσε φέτος στην πρώτη δεκάδα, καθώς βρίσκονται σ’ αυτήν τέσσερα μπαρ της πόλης. Ακολουθεί η Νέα Υόρκη με δύο μπαρ στα δέκα πρώτα της λίστας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...