Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Οι καπνοί σκέπασαν την Αττική – Δείτε τις εικόνες

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Οι καπνοί σκέπασαν την Αττική – Δείτε τις εικόνες

«Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές»

Ομιχλώδης είναι από το πρωί της Πέμπτης (20/05) η ατμόσφαιρα στην Αττική, λόγω του καπνού που έφτασε από τον Σχίνο Κορινθίας όπου μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/05).

Μάλιστα, σε αρκετές περιοχές ήταν έντονη και η μυρωδιά καμένου, κυρίως λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν και θα συνεχιστούν όλη την ημέρα. Σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε το Forecast Weather Greece τη νύχτα, καλούσε τους κατοίκους της Αττικής να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.

⚠️ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.⚠️Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα...

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, 19 May 2021

«Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές»

«Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στον Κορινθιακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν να ενισχύονται αρκετά, φτάνουν εκεί στα 6-7 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα. Πιστεύω ότι μεσημέρι-απόγευμα θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές. Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές. Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται, δείχνει μια τάση εξάπλωσης», είπε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες με τους καπνούς πάνω από την Αττική: