Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί ήταν έντονη η μυρωδιά σε αρκετές περιοχές της Αττικής

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Γιατί ήταν έντονη η μυρωδιά σε αρκετές περιοχές της Αττικής

Εκκενώθηκαν οικισμοί και μονές

Έντονη ήταν την περασμένη νύχτα η μυρωδιά καπνού σε πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Σχίνο Κορινθίας.

Από την Παλλήνη και την Κηφισιά, έως και τα νότια προάστια μύριζε καμένο λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων.

Σε έκτακτη ανακοίνωση που εξέδωσε το Forecast Weather Greece τη νύχτα, καλούσε τους κατοίκους της Αττικής να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.

«Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί. Ακολουθήστε μας και στην ομάδα μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

⚠️ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.⚠️Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα...

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, 19 May 2021

Εκκενώθηκαν οικισμοί και μονές

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε δασική περιοχή, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τους οικισμούς Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη, εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...