Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Πότε θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες – Η πρόγνωση για τους ανέμους

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Πότε θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες – Η πρόγνωση για τους ανέμους

Τι λέει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για τον καιρό όσον αφορά στην ένταση των ανέμων που πνέουν στην περιοχή όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας μίλησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε στο OPEN, «η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στον Κορινθιακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν να ενισχύονται αρκετά, φτάνουν εκεί στα 6-7 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα. Πιστεύω ότι μεσημέρι-απόγευμα θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές. Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές. Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται, δείχνει μια τάση εξάπλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, έως αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Σχίνο, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε και στο Αλεποχώρι.