Γιατί υπάρχουν ακόμη τα τασάκια στα αεροπλάνα ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα

Γιατί υπάρχουν ακόμη τα τασάκια στα αεροπλάνα ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα

Μία αεροσυνοδός εξηγεί τον λόγο

Η Καναδή αεροσυνοδός και TikToker Kaylee έριξε φως στο γιατί αφού απαγορεύεται το κάπνισμα, υπάρχουν τασάκια στα αεροπλάνα.

Γνωστή ως @flyingkaylee στο TikTok, η Kaylee συχνά ανεβάζει βίντεο που ανοίγουν τα μάτια και αποκαλύπτουν μυστικά πίσω από τη δουλειά μιας αεροσυνοδού.

Το βίντεο δείχνει την Kaylee να βιντεοσκοπεί το εσωτερικό ενός νέου αεροσκάφους και να δείχνει στους ακολούθους της ένα τασάκι στην πόρτα της τουαλέτας, το οποίο ανοίγει με το δάχτυλό της, πριν δώσει την εξήγηση της στους θεατές.

Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει έκτοτε περισσότερες από 100.000 προβολές και πολλές απαντήσεις, με άλλους χρήστες του TikTok να συρρέουν στα σχόλια για να προσπαθήσουν να μαντέψουν γιατί τα νέα αεροπλάνα εξακολουθούν να έχουν τοποθετημένα σταχτοδοχεία.

Ένας από αυτούς είπε: «Δεν ξέρω. Επειδή οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να παραβιάζουν τους κανόνες. Όσο ανόητο κι αν ακούγεται αυτό. Κάποιοι εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ».

Ένας άλλος είπε: «Δεν θα έπρεπε να το κάνεις αυτό. Απαιτείται από το νόμο να έχουν ένα ασφαλές μέρος για το πλήρωμα της πτήσης για να βάλει τα παράνομα τσιγάρα».

Και, όπως αποδεικνύεται, αυτές οι απαντήσεις έπεσαν στο κενό, καθώς η Kaylee πήγε στα σχόλια για να εγκρίνει τις απαντήσεις στην ερώτησή της σχετικά με το γιατί οι σταχτοδοχεία εξακολουθούν να αποτελούν χαρακτηριστικό των νέων αεροπλάνων.

Πράγματι, εξακολουθεί να αποτελεί απαίτηση της Ομοσπονδιακής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) η εγκατάστασή τους, αναφέρει το Forbes.

Στο παρελθόν έχουν καθυστερήσει ακόμη και πτήσεις επειδή δεν υπήρχε αυτό το «ζωτικής σημασίας» κομμάτι εξοπλισμού...