Το Windows Store ξεπερνά τις 50.000 εφαρμογές

Μπορεί τα Windows 8 μέχρι στιγμής να μην έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού, όμως η ιστοσελίδα MetroStoreScanner σε έρευνα της, δίνει ένα λόγο ώστε οι άνθρωποι της Microsoft να παραμείνουν αισιόδοξοι για το λειτουργικό τους σύστημα.

Οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες πλέον στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Windows 8 αλλά και των Windows RT ξεπερνούν τις 50.000, νούμερο που είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο του περασμένου Νοεμβρίου. Βέβαια, ο ρυθμός με τον οποίο προστίθενται οι νέες εφαρμογές στο σύστημα της Microsoft έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντίστοιχο κατάστημα Mac App Store της Apple , διαθέτει μόλις 14.000 εφαρμογές, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στο λειτουργικό της Microsoft. Από την άλλη μεριά όμως, στον τομέα των εφαρμογών για smartphones και tablets, έχει πολύ δρόμο ακόμα να καλύψει.

Αυτό που με σιγουριά μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως η Microsoft έχει καταφέρει να προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό δημιουργών στην πλατφόρμα της, που υποστηρίζουν και θα υποστηρίξουν το μέλλον “αφής” που έχει οραματιστεί για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αρκεί βέβαια, το ίδιο μέλλον να υποστηριχθεί και από το καταναλωτικό κοινό.