Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή του Twitter για Windows 8

Το Twitter κυκλοφόρησε μέσω του Windows Store την επίσημη εφαρμογή του για το νέο λειτουργικό της Microsoft. Η νέα εφαρμογή εκτός από τις βασικές καρτέλες Home, Connect, Discover και Me, εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες αφής των Windows 8 και προσφέρει νέα χαρακτηριστικά.

Σημαντική προσθήκη είναι αυτή της λειτουργίας SnapView, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να “προσκολλήσει” το Twitter στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης, ενώ στην υπόλοιπη “τρέχει” οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλει.

Επίσης, με ένα “σύρσιμο” από τα δεξιά μπορεί πλέον ο καθένας να συντάξει άμεσα ένα tweet μέσα από την επιλογή Share Charm ή να αναζητήσει οποιονδήποτε λογαριασμό ή hashtag μέσω του Search Charm.

Για παράδειγμα, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στην εφαρμογή της κάμερας, σέρνοντας από το δεξιό μέρος της οθόνης προς τα αριστερά, και πατώντας στην επιλογή Share, του δίνεται η δυνατότητα άμεσα να δημοσιεύσει τη φωτογραφία που μόλις τράβηξε στο Twitter και να την μοιραστεί με τους γνωστούς του.

Τέλος, την εμφάνισή τους κάνουν και τα Live Tiles, που μαζί με τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής σας κρατούν ενήμερους για όλες τις δημοσιεύσεις αυτών που ακολουθείτε.