Το Windows Phone Store ξεπέρασε τις 130.000 εφαρμογές

Η Microsoft δε συνηθίζει να μας ενημερώνει για την πρόοδο του Windows Phone Store, αλλά εκμεταλλευόμενη το Mobile World Congressστη Βαρκελώνη, αποφάσισε να ανακοινώσει μερικά αισιόδοξα νούμερα.

Σύμφωνα, λοιπόν με την εταιρία, υπάρχουν σήμερα πάνω από 130.000 εφαρμογές στο κατάστημα τα Windows Phone, καθώς και πως ο μέσος χρήστης τα Windows Phone έχει κατεβάσει περίπου 55 εφαρμογές.

Τα downloads εφαρμογών, η εταιρεία λέει, έχουν αυξηθεί κατά 75% για το Windows Phone 8 που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους, με τα έσοδα από τις επί πληρωμή εφαρμογές να παρουσιάζουν αύξηση 91%.

Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση παρουσιάζει και το πλήθος των προγραμματιστών που ασχολούνται με την πλατφόρμα, όπως τονίζει ηMicrosoft. Περισσότεροι από 40.000 νέοι προγραμματιστές έχουν καταχωρηθεί στις πρώτες 90 μέρες από την κυκλοφορία των Windows Phone 8, ενώ πλέον υπάρχουν περισσότερες από 15.000 εφαρμογές στο Store που είναι αποκλειστικότητες του Windows Phone.

Η Microsoft, επίσης, κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του Dev Center. Το Dev Center προσφέρει στους προγραμματιστές εφαρμογών, εύκολη πρόσβαση σε όλες τις βασικές μετρήσεις για την εφαρμογή τους, όπως πιθανά λάθη και σχόλια.