Κυκλοφόρησε το Windows Phone 7.8 για τη Nokia

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία των Windows Phone 8 και η Microsoft ανακοίνωσε την διάθεση της έκδοσης 7,8 για τις παλαιότερες συσκευές που φυσικά την υποστηρίζουν.

Η κυκλοφορία της νέας αναβάθμισης, ξεκίνησε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο όμως πραγματοποιείται σταδιακά για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους servers.

Η έκδοση Windows Phone 7,8 περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές, όπως η αλλαγή της αρχικής οθόνης που πλέον θα υποστηρίζει την τροποποίηση του μεγέθους των tiles ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

Επίσης έχουν προστεθεί 20 χρώμα στη λίστα επιλογών ενώ η οθόνη κλειδώματος της συσκευής έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει την φωτογραφία της ημέρας σύμφωνα με το Bing, καθώς και η δυνατότητα προσθήκης κωδικού κατά το ξεκλείδωμα, για μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και για να μην πατηθεί η οθόνη ενώ είναι στην τσέπη του χρήστη.

Ειδικότερα οι συσκευές Lumia που θα λάβουν την αναβάθμιση, θα μπορούν να δημιουργήσουν ήχους κλήσης, κατευθείαν από τα τραγούδια σας, να αποστείλουν αρχεία μέσω Bluetooth αλλά και επαφές, ενώ προστίθεται ειδική έκδοση της λειτουργία Cinemagraph για την κάμερα.

Για να “κατεβάσει” κανείς τη νέα αναβάθμιση στη συσκευή του θα πρέπει, ως συνήθως, να τη συνδέσει με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το Zune.