Ο CEO της Nvidia μιλάει για τα Windows RT

Μιλώντας στο GPU Technology Conference, ο CEO της Nvidia Jen-Hsun Huang εξέφρασε την απογοήτευσή του με τα Windows RT, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για ταμπλέτες. "Το Windows RT είναι απογοητευτικό για εμάς, επειδή περιμέναμε να κάνουμε περισσότερες πωλήσεις από όσες τελικά κάναμε", εξήγησε ο Huang.

"Νομίζω ότι ο καθένας περίμενε να τα πάει καλύτερα με τις πωλήσεις". Τα σχόλια του Huang έρχονται λίγο μετά από αυτά του CEO της Samsung, JK Shin, που αποκάλυψε ότι "τα smartphones και τα tablets που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft δεν έχουν πετύχει μεγάλες πωλήσεις".

Παρά την απογοήτευση του όμως, ο Huang πιστεύει ότι η Microsoft μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση στο μέλλον. Εξηγώντας ότι υπάρχει ένας αριθμός συσκευών που θα μπορούσαν να "τρέξουν" τα Windows RT αλλά μέχρι σήμερα δεν το έχουν εκμεταλλευτεί.

Ο Huang συνέχισε λέγοντας πως "έχει νόημα για τη Microsoft να συνεχίσει να επενδύει στα Windows RT," ανεξάρτητα από τις φτωχές πωλήσεις. "Πάντα φαίνεται να τα καταφέρνουν στο τέλος. Περιμένω ότι θα τα καταφέρουν επειδή θα είναι πάρα πολύ αρνητικό αν αποτύχουν".

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον στις δηλώσεις του Huang είναι πεποίθησή του, πως η ενσωμάτωση του Outlook στα Windows RT θα φέρει πολύ καλύτερες πωλήσεις για τη Microsoft, λέγοντας πως "απλά γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί έξυπνοι άνθρωποι που ανυπομονούν για ένα πολύ, πολύ λεπτό υπολογιστή με μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας που να είναι συμβατός με το Outlook".