“Ψήφο εμπιστοσύνης” από την Mozilla στα Windows 8

Η Mozilla διακρίνεται για την ευελιξία της να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Σύμφωνα, λοιπόν με την εταιρία, η ομάδα ανάπτυξης του Firefox, ετοιμάζει μία έκδοση που θα συνεργάζεται με τις νέες λειτουργίες αφής που δίνει το νέο λειτουργικό της Microsoft, Windows 8. Η νέα αυτή έκδοση βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, με πολλές λειτουργίες της εταιρίας να εξελίσσονται, σύμφωνα με ανακοίνωση μέσω του Firefox Nightly στο Twitter.

Ο Firefox ήταν το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Netscape στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με τον γνωστό πλοηγό, να κατέχει σήμερα περίπου το 20% της αγοράς, ενώ είναι συμβατός με πολλά λειτουργικά συστήματα, σταθερούς υπολογιστές αλλά και φορητές συσκευές.

Η κίνηση της Mozilla να υποστηρίξει μία έκδοση για τα Windows 8, θα έκανε αρκετούς να απορήσουν, αφού το νέο λειτουργικό τηςMicrosoft δεν έχει καταφέρει, ακόμα τουλάχιστον, να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της εταιρίας, δείχνουν πως έχουν σαν στόχο να απευθυνθούν στο σύνολο του καταναλωτικού κοινού, καλύπτοντας και τη νέα γενιά των χρηστών Windows.