Την Κυριακή πίνουμε για καλό (και όχι μόνο) σκοπό

Ελένη Νικολούλια

Το Κυριακάτικο brunch έχει γίνει πλέον μια αγαπημένη συνήθεια για τους Αθηναίους. Μόλις όμως τελειώσει... ένας νέος, μεθυστικός κόσμος ξεκινά, αυτή τη φορά για καλό σκοπό.

Ο Νοέμβριος παγκοσμίως έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία και ειδικότερα για την ενημέρωση κατά του καρκίνου του προστάτη.

Το κίνημα του “Movember” όπως αποκαλείται όλη αυτή η δράση αφήνει κάθε χρόνο το στίγμα της σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η Ελλάδα φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση.

“Μασκότ” του Movember είναι το μουστάκι το οποίο καλούνται οι άντρες να αφήσουν καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, ξυρίζοντας τα μούσια τους και τονίζοντάς το με κάθε ευκαιρία.

Η 1η του Δεκέμβρη έτσι φέτος έχει διπλό (ή και τριπλό) νόημα.

Αφενός πρόκειται για την παγκόσμια ημέρα κατά του Aids, μια ημερομηνία που συμπτωματικά συμπίπτει με την λήξη των δράσεων του κινήματος του Movember.

Ο άνθρωπος που κρύβεται λοιπόν πίσω από όλη αυτή την ιστορία και που φρόντισε ώστε το Movember να γίνει “trend” και στην Ελλάδα, ο bartender του Osterman και καθηγητής της Le Monde Γιάννης Κοροβέσης, αποφάσισε φέτος να “γιορτάσει” την εκδήλωση με έναν πρωτότυπο τρόπο, ένα Κυριακάτικο party διαφορετικό από όλα όσα έχουμε ως τώρα δει στην πόλη.

(Γιάννης Κοροβέσης - Osterman)

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, δίνουμε όλοι ραντεβού στο Apsendi (Λεωφ. Κηφισίας 250-254) όπου θα γίνει ένα μεγάλο party το οποίο θα συγκεντρώσει όχι μόνο το ευαισθητοποιημένο πάνω σε θέματα ανδρικής υγείας κοινό της πόλης αλλά και σχεδόν ολόκληρη την bartending κοινότητα της πόλης.

(Ξαβιέ Μισαηλίδης - Holy Spirit)

Ποιος είναι αυτός ο barman που μας σερβίρει στο αγαπημένο μας στέκι; Πώς λένε εκείνον που μας κρατά συντροφιά τα βράδια πίσω από το μπαρ; Ποια είναι τα πιο δημοφιλή bar team της πόλης;... Αυτές και άλλες απορίες θα λυθούν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου το απόγευμα και μάλιστα για περισσότερους από έναν λόγους.

(Θοδωρής Πύριλλος - A for Athens)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την λήξη του Movember, το Apsendi και οι bartender του θα σερβίρουν μεταξύ άλλων και ένα ειδικά δημιουργημένο cocktail για την περίσταση. Παράλληλα, χορηγός της βραδιάς θα είναι το Pimm's και έτσι θα απολαύσουμε και welcome drink Pimm's Fizz, ενώ μέρος των εσόδων από κάθε ποτό που θα παραγγέλνουμε θα δοθεί στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Τι άλλο θα γίνει την ίδια μέρα; Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του ελληνικού bartending, η 2η απονομή των Εναλλακτικών Βραβείων Μπαρ τα οποία διοργανώνουν και πάλι οι Γιάννης Κοροβέσης και Γιώργος Μπάγκος (bartender Dos Agaves).

(Γιώργος Μπάγκος - Dos Agaves)

Ποιος είναι ο πιο αγαπητός bartender και ποιος ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος μπάρμαν; Ποιο μαγαζί έχει την χειρότερη ακουστική και ποιά ή ποιός είναι ο σερβιτόρος της χρονιάς; Αυτές και άλλες απορίες θα απαντηθούν και θα βραβευτούν στο Apsendi αμέσως μετά την λήξη των εκδηλώσεων του Movember και μάλιστα με τα αποτελέσματα να προκύπτουν έπειτα από μια ανοιχτή ψηφοφορία στην οποία μπορούμε και αξίζει όλοι να συμμετέχουμε πατώντας εδώ.

(Αλέξανδρος Γκικόπουλος - Apsendi)

Όσο για το highlight της βραδιάς, δεν θα είναι άλλο από την βράβευση της πιο σημαντικής για φέτος κατηγορίες, αυτής του “καλύτερου bar team” η οποία θα προκύψει από τα πρώτα “Bar Wars” που θα γίνουν φέτος ζωντανά μπροστά μας και στα οποία θα συμμετέχουν ορισμένες από τις καλύτερες και πιο αναγνωρίσιμες ομάδες μπαρ της πόλης όπως εκείνες των A for Athens, Apsendi, Dos Agaves, The Gin Joint, 360o, The 7 Jokers, Holy Spirit και Dante's Bar.

(Νίκος Μπάκουλης - The Gin Joint)

Την Κυριακή δίνουμε το πιο μεθυστικό ραντεβού της χρονιάς στο Apsendi. Έχουμε party για το Movember, απονομές βραβείων μπαρ αλλά και live “μάχες” των ανθρώπων που φροντίζουν καθημερινά ώστε να ξεσηκώνουν τα βράδια μας!

(Κωνσταντίνος Μούχαλος - Dante's)

Τα λέμε εκεί, λίγο μετά τις 18:00 (ή και νωρίτερα για το καθιερωμένο brunch)