Οι 50 καλύτεροι bartender του κόσμου, μιλούν για τις πόλεις τους

Ελένη Νικολούλια

Μια νέα ιδέα “ξενάγησης” στις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου είχε πρόσφατα η Diageo.

Οι 50 νικητές των χωρών που συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό bartending του World Class 2013, αυτή τη φορά δεν προτείνουν μόνο μία δική τους συνταγή αλλά μιλούν και για τις πόλεις τους υποδεικνύοντάς μας τα σημεία που αξίζει να επισκεφθούμε ώστε να περάσουμε τις ημέρες μας στα μέρη τους σαν local.

Ανάμεσα στις προτάσεις ξεχωρίσαμε φυσικά εκείνη του Έλληνα νικητή του World Class 2013, Θοδωρή Πύριλλου από το A for Athens, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει:

Το A for Athens είναι ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας, το Μοναστηράκι. Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του Μετρό, βλέπει από ψηλά την Ερμού, τον κεντρικότερο δρόμο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, απαρτίζεται από 35 δωμάτια και προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Το μπαρ του βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και είναι ανοιχτό όλη τη διάρκεια της ημέρας.”

Όσο για την συνταγή του, ο Θοδωρής εμπνεύστηκε από την Ελλάδα και μίλησε αναλυτικά για αυτήν:

“Στην Ελλάδα διαθέτουμε μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Χρησιμοποιώ πολύ λικέρ μαστίχας, ελαιόλαδο και εσπεριδοειδή, ενώ μου αρέσουν πολύ και τα ενισχυμένα και αρωματικά κρασιά. Το Golden Flip που αποφάσισα να σας προτείνω είναι μια ιδέα για όσους δεν συμπαθούν πολύ το ουίσκι. Έφτιαξα ένα σιρόπι από άγριο ανθόμελο με χιλαρό νερό (σε αναλογία 3:2) και το αρωμάτισα με φρέσκια βανίλια και μία φλούδα πορτοκαλιού. Χρησιμοποίησα Johnnie Walker Gold Label Reserve εμβαπτισμένο σε ταχίνι για δύο ημέρες (1 κουτάλι του γλυκού ανά 250 ml ουίσκι), και αυγό. Το αποτέλεσμα μοιάζει με ένα ενισχυμένο παγωτό σε υγρή μορφή.

Η συνταγή του:

50 ml Johnnie Walker Gold Label Reserve εμβαπτισμένο σε ταχίνι

15 ml απεριτίφ κρασί Lillet Blanc

15 ml σπιτικό σιρόπι μελιού

2 dashes από bitter περγαμόντου

2 dashes brandy βερίκοκου

1 αυγό

Τα tip του για την Αθήνα:

Διαμονή: A for Athens

Φαγητό: Makalo

Διασκέδαση: Baba Au Rum

Χαλάρωση: Spiti Cocktail Bar Χαλάνδρι

Shopping: Μοναστηράκι

Απαραίτητη επίσκεψη: Ακρόπολη

Για να δείτε τις προτάσεις των υπόλοιπων 49 World Class Bartender 2013, πατήστε εδώ

Ακολουθεί το video με την παρουσίαση του Golden Flip του Θοδωρή Πύριλλου