Ελληνικό κρασί ανάμεσα στα 10 καλύτερα του κόσμου

Μια σπουδαία διάκριση απέσπασε το εμβληματικό κρασί της εταιρίας Semeli Μαντινεία Νασιάκος 2012, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα 10 κορυφαία του κόσμου, όπως παρουσιάστηκαν στον Αμερικάνικο Τύπο.

Η επιλογή των κρασιών έγινε από τους δημοσιογράφους οίνου που αρθρογραφούν στις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αμερικής και οι οποίες περιλαμβάνουν στην ύλη τους σελίδες για το κρασί και τη γεύση.

Το κρασί Semeli Μαντινεία Νασιάκος, χαρακτηρίζεται ως “εξαιρετικό”, απολαμβάνοντας τα τρία στα τρία αστέρια που του αποδίδονται, ενώ περιγράφεται ως ένα “λαμπερό και φρουτώδες κρασί, με αρώματα ώριμων φρούτων που αφήνουν στο στόμα τη γεύση του ήλιου”, καταλήγωντας με μία διαπίστωση ότι “κάθε γουλιά προκαλεί και ένα χαμόγελο”.

Τα φίνα και δυνατά αρώματά του, χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Μοσχοφίλερου, και η φρουτώδης γεύση του, το καθιστούν ως ένα από τα πιο αγαπημένα λευκά κρασιά. Συνοδεύει ψάρια με έντονες γεύσεις, θαλασσινά και νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί και με φρούτα ή ως απεριτίφ, στους 8ο – 10ο C.