Πίσω από το μπαρ: 3 προϊόντα που αξίζει να γνωρίζεις

Λίγο πριν αναχωρήσει για τον Ευρωπαϊκό τελικό του World Class, ο Θοδωρής Πύριλλος, bartender του A for Athens και ένας εκ των δύο επιλαχόντων ως “World Class Greek Bartender 2013”, μας συστήνει σε ένα spirit, ένα ενισχυμένο κρασί και ένα σιρόπι που αξίζει να γνωρίζουμε:

Orgeat Syrup: Θα μπορούσε να αποδοθεί και ως η δική μας σουμάδα. Πρόκειται για ένα λευκό, γαλακτώδες, γλυκό σιρόπι από πικραμύγδαλο και νερό από άνθος πορτοκαλιάς που χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική. Επιπλέον, αποτελεί και ένα από τα βασικά -αλλά που συνήθως παραλείπεται- συστατικά ενός classic Mai Tai cocktail.

Sherry: Ένα ισπανικό, ενισχυμένο κρασί που έρχεται από την περιοχή του Cadiz. Το sherry υπάρχει κυρίως σε δύο τύπους: Το ξηρό Fino όπου κατά τη διάρκεια της δεύτερης, μακράς σε διάρκεια ζύμωσης δημιουργείται μια κρούστα από μαγιά που προσθέτει γεύση στο αποτέλεσμα και το προστατεύει από την οξείδωση. Και το Olorosso, το οποίο αποκτά μια ιδιαίτερη γλύκα εξαιτίας της ανάμειξης του sherry με Pedro Ximenez.

Mezcal: Είναι γνωστό πως οτιδήποτε παράγεται από μπλε αγαύη και μόνο από συγκεκριμένες περιοχές του Μεξικό μπορεί να χαρακτηριστεί ως τεκίλα. Το mezcal λοιπόν, είναι ένα απόσταγμα που παράγεται από διαφορετικά είδη αγαύης, κυρίως από την περιοχή Oaxaca. Επιπλέον, διαφέρει και ως αποτέλεσμα καθώς το mezcal διαθέτει μια καπνιστή αίσθηση που προέρχεται από το ψήσιμό του μέσα σε λάκκους στο έδαφος οι οποίες καλύπτονται από καυτές πέτρες.