Το ακριβότερο ρούμι του κόσμου, για λίγους και για λίγο στην Ελλάδα

Σε μια όμορφη εκδήλωση και σε έναν κλειστό κύκλο παρουσιάστηκε το το σπάνιο και σπουδαίο Legacy by Angostura.

Δημιουργήθηκαν μόλις 20 φιάλες για όλο τον κόσμο. Η διαδικασία παραγωγής του γίνεται σε όλα της τα στάδια με το χέρι, ενώ όλα τα ρούμια του χαρμανιού προέρχονται κατά 100% από ένα αποστακτήριο στο νησί του Τρινιντάντ.

Το νεότερο ρούμι στο χαρμάνι είναι 17 ετών, ενώ το χαρμάνι έχει ωριμάσει στον χώρο του αποστακτηρίου της Angostura στο Τρινιντάντ, σε ένα 200-λίτρο βαρέλι Αμερικάνικης δρυός που προηγουμένως είχε χρησιμοποιηθεί μια μοναδική φορά για την παλαίωση bourbon.

Η αξία του ωστόσο ανεβαίνει επιπλέον καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε καμία μοντέρνα τεχνολογία κατά τη διαδικασία παραγωγής, παρά μόνο εμπειρία, πειραματισμός και υπομονή των ανθρώπων της Angostura.

“Μόλις εξαντληθούν αυτές οι 20 φιάλες, δεν θα υπάρχει άλλο απόσταγμα διαθέσιμο. Είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για πραγματικά λίγους και εκλεκτούς ανθρώπους”, είπε στην εκδήλωση της ελληνικής παρουσίασης ο John Georges, Master Distiller της Angostura, θέλοντας έτσι να τονίσει τη σπανιότητα αλλά και την τιμή του συγκεκριμένου spirit.

Και πριν φτάσουμε σε αυτήν, αξίζει επιπλέον να σημειωθεί και κάτι επιπλέον: Ένα τόσο μοναδικό απόσταγμα δεν θα μπορούσε παρά να περικλείεται σε μια αντίστοιχη φιάλη. Η κρυστάλλινη καράφα, με το ασημένιο πώμα και τη δερμάτινη κασετίνα της είναι ειδικά σχεδιασμένα για την Angostura από τον οίκο Asprey of London, χρυσοχόο του πρίγκιπα Κάρολου. Κάθε χειροποίητη καράφα χρειάστηκε πάνω από 56 εργατοώρες για να τελειοποιηθεί, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τεχνίτες 10 διαφορετικών ειδικοτήτων.

Κάθε μία από τις 20 φιάλες του Legacy by Angostura κοστίζει 20.000 ευρώ και όποιος επιθυμεί μπορεί να δει από κοντά τη μοναδική φιάλη της ελληνικής αγοράς στο Alexander’s Cigar Lounge της Μεγάλης Βρετανίας.

Όσο για τους ακόμα... πιο τολμηρούς μπορούν σαφώς να δοκιμάσουν το Legacy, και να βιώσουν έτσι μια ιδιαίτερη και σπάνια γευστική εμπειρία, σαφώς με το ανάλογο αντίτιμο: Κάθε μεζούρα των 50ml, κοστολογείται 2.000 ευρώ.

Απολαύστε υπεύθυνα, με όλη τη σημασία της λέξης...