Pimm’s: Το after office trend ήρθε και στην Ελλάδα

Της Ελένης Νικολούλια

Τι είναι το Pimm's; Ένα trend αιώνων από τη Βρετανία που για πρώτη φορά λανσάρεται στο εξωτερικό και μάλιστα με πρώτο σταθμό την Ελλάδα.

Το βασικά συστατικά του, είναι η βάση του από τζιν, με μια μυστική συνταγή από βότανα, μπαχαρικά, φρούτα και λικέρ.

Συνήθως, οι bartenders αναμειγνύουν 1 μέρος Pimm’s με 2 μέρη αναψυκτικού lemon lime και πολύ πάγο, μία φέτα αγγουριού, λίγο λεμόνι και ένα κλαδάκι δυόσμου και κάπως έτσι το Pimm's Fizz είναι έτοιμο, και φυσικά δροσιστικό.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και ο λόγος για τον οποίο το λανσάρισμα αυτό γίνεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα.

Το λανσάρισμά του, στηρίζεται στην αναπτυσσόμενη τάση των Ευρωπαίων να βγαίνουν για ποτό νωρίς το βράδυ μεταξύ των ωρών 19:00-22:00 και να συναντούν τους φίλους τους για χαλαρή κουβέντα. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει πως αυτό ισχύει και στην Ελλάδα -αλίμονο. Ο βασικός λόγος των Ελλήνων για να βγουν νωρίς το βράδυ, είναι για να συναντηθούν με την παρέα τους (71%) και για να χαλαρώσουν (55%), κάτι που στην Αγγλία αυτό είναι παράδοση εδώ και χρόνια.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το μότο που συνοδεύει το Pimm's, το οποίο προστάζει:“Everything Stops for Pimm’s o’ Clock”.

Τι είναι όμως τελικά το Pimm's; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δροσερό και άκρως γευστικό ποτό που δημιουργήθηκε από τον James Pimm’s το 1840 και έγινε δημοφιλές από το ομώνυμο διάσημο μπαρ Οστρακοειδών του στο Λονδίνο, όπου συνόδευε ποιοτικό φαγητό και χαλαρή κουβέντα.

Περιέχει μόλις 25% αλκοόλ γεγονός που το κάνει ιδανικό για after office διασκεδάσεις ή για πρόταση σε ελαφρύ ποτό για το βράδυ, ενώ έχει τόσα αρώματα και γεύσεις στα συστατικά του που μπορεί να συνδυαστεί πρωτότυπα με αρκετά cocktails ανάλογα με τις δυνατότητες του bartender και τη διάθεση του πελάτη που θα έχει απέναντί του.

Και μπορεί το τι περιέχει ακριβώς να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό εδώ και αιώνες, ωστόσο... αν παραμείνουμε στο δια ταύτα αυτό που αξίζει να γνωρίζετε είναι πως πλέον υπάρχει εκεί έξω μια ακόμη επιλογή για να συνοδεύσετε τα απογεύματά σας ή γιατί όχι και τα Κυριακάτικα brunch, θα συμπληρώσω εγώ.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε σε ένα bar, θυμηθείτε το Pimm's, τη νέα “light” πρόταση για να λήξει όμορφα η ημέρα (ή και για να συνεχιστεί...)