Το whiskey του James Bond σύντομα σε δημοπρασία

Το σπάνιο ουίσκι, κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά με την ταινία Dr. No, και φέρει τις υπογραφές των σημερινών πρωταγωνιστών του Bond, Daniel Craig και Javier Bardem.

Φέτος, ήταν η χρονιά όπου ο θρυλικός πράκτορας 007, έσβησε το 50ό του κεράκι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το Skyfall, πούλησε περισσότερα εισιτήρια από ότι κάθε άλλη ταινία του Bond.

Έτσι, ο Ken Grier, ιδιοκτήτης του Macallan αποφάσισε: “Μιας και το συγκεκριμένο μπουκάλι εμφανίστηκε στο Skyfall και είχε τέτοια απήχηση από το κοινό, θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τις ταινίες του James Bond. Μια καλή αρχή είναι η δημοπρασία της συγκεκριμένης φιάλης”.

Η δημοπρασία του σπάνιου Macallan του 1962 είναι ορισμένη για τις 17 Απριλίου στον οίκο Sotheby's του Λονδίνου και η τιμή εκκίνησης θα είναι οι 5.000 λίρες.

Σημειώστε επίσης, πως ο οίκος Macallan καυχιέται ήδη πως έχει πετύχει σε δημοπρασία την υψηλότερη τιμή που καταγράφηκε ποτέ για ουίσκι, για ένα Macallan 64 ετών τοποθετημένο σε κανάτα Lalique, το οποίο αγοράστηκε το 2010 στη Νέα Υόρκη στην τιμή των 291.125 λιρών.