Το brunch της Κυριακής, στο Apsendi

Παρουσιάσεις εστιατορίων

Ελένη Νικολούλια

Κάποιοι αποκαλούν τα brunch τη “νέα τάση” της Αθήνας. Άλλοι απλώς δεν θέλουν να περνούν τις Κυριακές τους στο κρεβάτι.

Κάποιοι επίσης λατρεύουν το καλό φαγητό και τα cocktail. Στο σύνολό τους όμως, όλοι αγαπούν να χαλαρώνουν τις Κυριακές.

Ε, κάπως έτσι περνούν οι Κυριακές στο Apsendi. Με αυγά (πολλά αυγά) σε κάθε τους πιθανή μορφή, με cocktail με λαχανικά ιδανικά για να ξεχάσουμε τα του Σαββάτου, με πάνκεικ και κρουασάν, με steak και με burger... με όλα όσα χρειαζόμαστε για να κλείσουμε την εβδομάδα με τον πιο νόστιμο και χαλαρωτικό τρόπο.

Μαέστρος, ο σεφ Παναγιώτης Παπανικολάου ο οποίος έχει ετοιμάσει έναν πλούσιο κατάλογο που περιλαμβάνει από toast bread, μαρμελάδες και σαλάτες, μέχρι benedict και scrambled eggs, τεράστια burger, πανσέτες ή και σνίτσελ για τους πιο πεινασμένους.

Στην “ορχήστρα” θα βρούμε και ορισμένους εξαιρετικούς bartender, τους Σπύρο Κερκύρα, Αλέξανδρο Γκικόπουλο και Τρύφωνα Μαμάκο οι οποίοι άλλοτε αναμιγνύουν το σπανάκι με την τεκίλα, άλλοτε το καρότο με το gin ή και το παντζάρι με το ρούμι, δημιουργώντας μεθυστικούς πειρασμούς σε φόντο τα δεκάδες Bloody Mary που πάντα κυριαρχούν στο χώρο.

Όσο για τη μουσική, και αυτή bartender την επιμελείται -από το Osterman αυτή τη φορά. Ο Γιάννης Κοροβέσης τις Κυριακές παρουσιάζεται μέσα από έναν ρόλο διαφορετικό και προτείνει από jazz και soul μέχρι αγαπημένα του χθες και ενδιαφέροντα του σήμερα.

Μ' αυτά και μ' αυτά το Apsendi γεμίζει με οικογένειες και φίλους, με ζευγάρια ή και singles, και όλα αυτά κάπου μεταξύ 12:00 και 18:00 κάθε Κυριακή.

Ιδανικό, δε νομίζετε;

(Λεωφ. Κηφισίας 250-254, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6717890)