Εκλογές μετά τις αποκαλύψεις για τον Μπαλτάκο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προσφυγή σε εθνικές εκλογές ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βουλή, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

Ο κ. Λαφαζάνης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μπαλτάκος παρενέβαινε άμεσα και ευθέως στο κυβερνητικό έργο με τον πιο ανοιχτό και απροκάλυπτο τρόπο.

"Ο κ. Μπαλτάκος ήταν ο άνθρωπος που ήταν μόνιμα πίσω από τα υπουργικά έδρανα που κατηύθυνε τους υπουργούς τους έδινε τη γραμμή και την κατεύθυνση, ήταν ορχήστρα στην κυβέρνηση και στη λειτουργίας της συγκυβέρνησης. Στην ουσία μιλάμε για το νούμερο δύο της κυβέρνησης, για τον άνθρωπο που δυστυχώς με το ρόλο που έπαιζε ήταν πάνω από Υπουργούς ήταν η σκιά, η φωνή του πρωθυπουργού" κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Απαντώντας ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε: "Εσάς θα πάρει η μπάλα , όταν ταυτίζεστε με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής. Αυτό θα μείνει στην ιστορία. Ντροπή να ταυτίζεστε με αυτή τη θέση".