Τσίπρας: Ο Σαμαράς οφείλει εξηγήσεις για τον Μπαλτάκο

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά βάζει στο κάδρο της υπόθεσης – Μπαλτάκου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι υφίσταται μείζον πολιτικό, ηθικό και θεσμικό θέμα.

"Ο πρωθυπουργός οφείλει να δώσει εξηγήσεις και η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος" υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διακαναλική συνέντευξη που έδωσε, ενώ αποκαλύπτοντας την τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Ο κ. Μπαλτάκος είναι Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης. Κανένας πρωθυπουργός δεν έχει γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, που είναι νευραλγική θέση, έναν οποιονδήποτε, πέρα από έναν πολύ έμπιστο και στενό συνεργάτη".

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Χρυσή Αυγή. "Αποδεικνύουν πρώτον, τις εκλεκτικές συγγένειες, τις οποίες καταγγέλλαμε τόσο καιρό ανάμεσα στην κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και στη Χρυσή Αυγή, τον διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ τους.

Έτσι μάλιστα κατανοούμε πλήρως και για ποιο λόγο ο κ. Μπαλτάκος ήταν αυτός ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους, off the record, off camera, όχι on camera αλλά είναι αδιάψευστο αυτό, -το είχαμε καταγγείλει τότε- «μην μας ζορίζετε και πολύ γιατί θα συνεργαστούμε με την Χρυσή Αυγή και θα κυβερνήσουμε ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλειοψηφία" τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή και να τη θέσει ενώπιον του νόμου, όχι για να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δραστηριότητα, αλλά για να μειώσει τα εκλογικά της ποσοστά. "Αυτό βγαίνει απ όλη αυτή τη συνομιλία και για να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και να είναι η επόμενη κυβέρνηση". Επίσης, σημείωσε ότι το δεύτερο και πιο ουσιαστικό "απ' όλη αυτή τη διαδικασία φανερώνει και τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζουν τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη".