Καρυπίδης τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την απόσυρση της στήριξης στο πρόσωπο του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασής της.

Αιτία της απόφασης αυτής υπήρξαν τα σχόλια που φέρεται να έχει κάνει ο 46χρονος δημοσιογράφος για τους Εβραίους και τη Χρυσή Αυγή, τα οποία προκάλεσαν έντονες επικρίσεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, όσο και από άλλες παρατάξεις.

Διαβάστε: Καρυπίδης: Είμαι στρατιώτης της ανατροπής – Τι είπε για Χ.Α. και... Εβραίους

Πλέον αναζητείται νέο πρόσωπο για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται, μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του, ότι ο Θεόδωρος Καρυπίδης δε θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, αλλά θα κατέβει ως ανεξάρτητος.

Διαβάστε: ΣΥΡΙΖΑ-Καρυπίδης: Θρίλερ για γερά νεύρα

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας. Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτησή άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις".

Ωστόσο, μετά την απόσυρση της εμπιστοσύνης προς τον Θεόδωρο Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα έθεσε εκ νέου το θέμα της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου, με την οποία είχε από την αρχή διαφωνήσει, και ζητά την επανεξέτασή της. Ωστόσο, η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε μία τέτοια συζήτηση.