Καρυπίδης: Είμαι στρατιώτης της ανατροπής – Τι είπε για Χ.Α. και… Εβραίους

Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ρίχνει το... φταίξιμο για την αρνητική δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.

"Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ' την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου" λέει σε ανακοίνωση του.

Ο δημοσιογράφος που φιλοξένησε σε εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη και του συμπεριφέρθηκε με το... γάντι, λέει τώρα ότι "η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη".

Στο Facebook ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε για τη σύλληψη της Χρυσής Αυγής ένα σχόλιο που προκάλεσε σχόλια, ειδικά για τους λαθρομετανάστες και τα νοσοκομεία: "Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στην στενή, ο Ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε... 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα Εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο. Καλό μεσημέρι !"

Ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ισχυρίζεται: "Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ' αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις".

Όπως λέει: "Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Δηλώνω στρατιώτης στον στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης".

Πονοκέφαλο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν δύο υποψηφιότητες για τις τοπικές εκλογές. Κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται σήμερα, στον απόηχο της έντονης αντιπαράθεσης της ΚΠΕ για τις υποψηφιότητες και υπό το πρίσμα των κατά καιρούς δηλώσεων του υποψηφίου για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη.

Ήδη δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν την ανάκληση της συγκεκριμένης υποψηφιότητας για θέσεις που είχε λάβει κατά το παρελθόν για το θέμα της Χρυσής Αυγής, ενώ βαρύ είναι το κλίμα και για τον Οδυσσέα Βουδούρη και τις προχθεσινές του δηλώσεις.

Η πολιτική γραμματεία του κόμματος θα κληθεί να εξετάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τον Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο και τον Θόδωρο Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία.

Για τον κ. Βουδούρη ήταν γνωστό το πρόβλημα για το οποίο εκδηλώθηκαν οι αντιδράσεις καθώς είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο ωστόσο για τον κ. Καρυπίδη τώρα γίνονται γνωστά όσα προκαλούν εσωκομματική αναταραχή.

Τον συγκεκριμένο υποψήφιο μέμφονται πολλά στελέχη γιατί στην τηλεοπτική εκπομπή του είχε φιλοξενήσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, προς τον οποίο ήταν εξαιρετικά φιλόξενος, ενώ στο επίκεντρο είναι και ένα tweet που είχε κάνει μόλις ξεκίνησαν οι συλλήψεις ηγετικών στελεχών του κόμματος