Ο “ατσαλάκωτος” Καρυπίδης, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Του έχουν δώσει τον τίτλο του "ατσαλάκωτου". "Αυτός γεννήθηκε με το κουστούμι και τη γραβάτα", λένε για τον 48χρονο σήμερα ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Flash TV της Δυτικής Μακεδονίας, περιγράφοντας τα πάνω από 20 χρόνια παρουσίας του στα δημοσιογραφικά πράγματα της Κοζάνης.

Όπως γράφει το "Εθνος", ο Θόδωρος Καρυπίδης με ένα προφίλ συντηρητικό, εκκολάφθηκε πολιτικά στον χώρο της Ν.Δ. και δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του βλέψεις. Για να φτάσει μέσα από πολιτικές οβιδιακές μεταμορφώσεις να χριστεί υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δυτική Μακεδονία, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων μετά τις αποκαλύψεις για τις ακροδεξιές, ρατσιστικές και αντισημιτικές απόψεις που πρόβαλλε μέχρι πρόσφατα δημόσια.

Υποψήφιος

Το 1990 ήταν υποψήφιος με το νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο του Ν. Τσιαρτσιώνη -μετέπειτα υπουργού της Ν.Δ.- για τον δήμο Κοζάνης και αργότερα συνεργάτης του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Παπαφιλίππου στο τηλεοπτικό κανάλι του οποίου έγινε γνωστός δημοσιογραφικά.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει αργότερα και κουμπάρος με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλ. Αθανασιάδη. Το 2006 επιχείρησε να πάρει το χρίσμα της Ν.Δ. για τη νομαρχία Κοζάνης, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Με "προίκα" το δικό του τηλεοπτικό κανάλι που είχε στήσει από το 2006, βρέθηκε το 2010 -πριν αρχίσει η αντιμνημονιακή του μετάλλαξη- να διεκδικεί υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Οι προσβάσεις του μέχρι το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου τον βοήθησαν ώστε να χριστεί προσωρινά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Γ. Παπαϊορδανίδη.

Οι έντονες αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν όμως ως αποτέλεσμα να χαλάσει κι εκείνος ο "αρραβώνας".

Εκτοτε βρέθηκε να σηκώνει πλέον τα αντιμνημονιακά λάβαρα, κρατώντας ο ίδιος το βραδινό δελτίο του σταθμού του, με λόγο που παρέπεμπε στον Π. Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ, αναπτύσσοντας και ιδιαίτερες σχέσεις με τον πρώτο.

Μερικοί μάλιστα δεν ξεχνούν ότι σ' αυτή τη φάση έριχνε πολλές βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με κάθε ευκαιρία δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο απόψεις με έντονα αντισημιτικό και ρατσιστικό περιεχόμενο.

"Ο Σαμαράς ανάβει ένα ένα τα κεριά (ΝΕΡΙΤ) στην επτάφωτη λυχνία των Εβραίων και βάζει φωτιά στην Ελλάδα... μετά την επίσκεψή του στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης (τι ειρωνεία: μέσα στην πατρίδα του Μεγαλέξαντρου) οργανώνει νέα Χάνουκα κατά των Ελλήνων" έγραψε τον Ιούνιο του 2013, ενώ πιο πάνω αποκαλούσε τη Χάνουκα ανθελληνική γιορτή των Εβραίων για τη νίκη τους κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Ο ίδιος έφτανε πριν από λίγους μήνες να χαϊδεύει τη Χρυσή Αυγή, να προσκαλεί στην εκπομπή του τον εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη μετά τις διώξεις των στελεχών της και ακόμη να ειρωνεύεται τις συλλήψεις που ακολούθησαν με απόφαση της Δικαιοσύνης.

"Τώρα που η Χ.Α. μπήκε στη στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει τη σωτηρία της δημ(ι)οκρατίας..." έγραφε.

Ακόμη, με φράσεις που παραπέμπουν σε ακροδεξιό λεξιλόγιο, αναφερόταν στην ίδια ανάρτηση περιφρονητικά για τους λαθρομετανάστες, όπως τους αποκαλούσε. "Τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες" πρόσθετε.

Η... υπεράσπιση

Και βέβαια μετά τον θόρυβο που προέκυψε για την πολιτεία του Καρυπίδη, αυτός που έσπευσε να τον υπερασπιστεί, αλιεύοντας σε θολά νερά, ήταν ο Ηλ. Κασιδιάρης.

"Ο κ. Καρυπίδης που τόλμησε να μου δώσει βήμα πρέπει άμεσα να τουφεκιστεί, να ανασκολοπιστεί και στο τέλος να καεί προς παραδειγματισμό" έγραψε στο διαδίκτυο.

Ολα αυτά όμως και πολλά άλλα δεν ήταν κρυμμένα και το ερώτημα είναι πώς το συγκεκριμένο άτομο έφτασε μέχρι και το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα για να επιλεγεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης και πώς αγνοήθηκε ή υποτιμήθηκε ένα τέτοιο "πλούσιο" παρελθόν;

Φιλοξένησε στην εκπομπή του και τον απίθανο ομογενή Σώρρα

Ο Θ. Καρυπίδης ήταν από αυτούς που έγιναν θιασώτες και εκείνου του απίθανου ομογενούς Αρτέμη Σώρρα, με το δήθεν ομόλογο των 600 δισ. δολαρίων της Τράπεζας της Ανατολής που θα έλυνε το πρόβλημα της Ελλάδας. Και μπορεί το εξωπραγματικό του πράγματος να "έβγαζε μάτι" και να αποκαλυπτόταν στη συνέχεια η απάτη με το πλαστό έγγραφο, όμως ο Αρ. Σώρρας και οι απόψεις του προβάλλονταν ιδιαίτερα στο δελτίο του Καρυπίδη, με τον ίδιο να στηλιτεύει εκείνους που πολεμούσαν τον... σωτήρα της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να τον φιλοξενήσει και σε μια εκπομπή-ποταμό διάρκειας μισής ώρας. Σ' αυτήν ακούγεται να υπερθεματίζει σε όσα λέει ο Σώρρας για τους δαίμονες που κυνηγούν τη χώρα μας και να επιτίθενται από κοινού στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.