Μαίνεται ο “πόλεμος” Άδωνι-ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της ψηφοφορίας

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνεχίζεται η σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με τον ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα πριν την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για τις τιμές των φαρμάκων.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας εξαπέλυσε βαριές καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών που αντιδρούν στη μείωση της τιμής των φαρμάκων, και εμφανίστηκε έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και να του εξηγήσει την τροπολογία για τα φάρμακα, για την οποία έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση. “Αν θέλει ο κ. Τσίπρας και όντως πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα στην τροπολογία, δεσμεύομαι να πάω και στην Κουμουνδούρου και να εξηγήσω γραμμή γραμμή τι λέει αυτή η τροπολογία”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Για "στοιχείο υποκρισίας" στην τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατηγορώντας τον υπουργό Υγείας πως η παρέμβαση που γίνεται στις τιμές μέσω της επίμαχης τροπολογίας είναι "επιλεκτική" και αφορά "πρωτίστως τα γενόσημα", υπό τις πιέσεις και της Ευρώπης.

"Σας κατηγορώ πως κάνετε αντιπολίτευση κάνοντας παπαγαλία τις ανακοινώσεις της φαρμακοβιομηχανίας", απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, καταγγέλλοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί τυφλά τις θέσεις της ένωσης φαρμακοβιομηχανιών.

Αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία Γεωργιάδη και να υπάρξει διάλογος 10 ημερών για το θέμα του φαρμάκου. "Αν δεν το κάνει μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Θα είναι υπόλογος για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η τροπολογία" ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε ακόμα τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε για τις διαφημίσεις που παίρνει από τις φαρμακευτικές ο ραδιοσταθμός "Στο Κόκκινο". "Παρεκτράπη στην αγωνία του να είναι επιθετικός. Τον καλώ να ξανασκεφτεί την ανοησία που είπε και να ζητήσει συγνώμη από το σταθμό και τις εταιρείες που διαφημίζονται", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, όπου απάντησε στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διάλογο ότι ο διάλογος αυτός έγινε το καλοκαίρι, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “από την εποχή που έκανε μπάνια ο Τσίπρας, εμείς κάναμε διάλογο”.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι “θέλω να προστατεύσω τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα ιστορικό λάθος”, επισημαίνοντας πως σχηματίζεται μία μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ της τροπολογίας και “είναι κρίμα όταν όλοι πάνε να βάλουν μια τάξη να μείνει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών”.