Τσίπρας: Ο Γεωργιάδης να σκεφτεί την ανοησία του και να ζητήσει συγγνώμη

Να αναλάβει πρωτοβουλία ο Αντώνης Σαμαράς για το φάρμακο και να αποσύρει την τροπολογία Γεωργιάδη, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας να υπάρξει διάλογος 10 ημερών για το θέμα του φαρμάκου. "Αν δεν το κάνει μόνος του στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Θα είναι υπόλογος για τα προβλήματα που θα προκαλέσει η τροπολογία" ανέφερε.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε για τις διαφημίσεις που παίρνει από τις φαρμακευτικές ο ραδιοσταθμός "Στο Κόκκινο". "Παρεκτράπη στην αγωνία του να είναι επιθετικός. Τον καλώ να ξανασκεφτεί την ανοησία που είπε και να ζητήσει συγνώμη από το σταθμό και τις εταιρείες που διαφημίζονται", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έκανε λόγο για "αστεία συκοφαντική επίθεση" και είπε ότι "είναι τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση πίσω από κάθε θέμα που κρύβονται λαδιές. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μόνο που ο κλέφτης έχει γελοία επιχειρήματα. Ανέδειξε ένα θέμα για μια διαφήμιση, ως μείζον θέμα διαπλοκής. Για 3.500 ευρώ , αυτό το κορυφαίο ύψος..."

Σημείωσε ακόμη ότι "με μια τροπολογία κρατάει για τον εαυτό του το δικαίωμα να μειώνει κατά το δοκούν τις τιμές όχι στο σύνολο των φαρμάκων, αλλά σε ορισμένα" και έκανε λόγο για "πιθανότητα διαπλοκής ανάμεσα στις εν λόγω εταιρείες και στον υπουργό".

Απαντώντας στο γιατί δεν ψηφίζει την τροπολογία που μειώνει τις τιμές στα φάρμακα σημείωσε ότι: "Εξυπηρετεί το ολιγοπώλιο των πολυεθνικών γενοσήμων φτηνού κόστους. Αυτός είναι ο λόγος που αρνούμαστε να τη στηρίξουμε".