Άδωνις: Εμείς κάναμε διάλογο όταν ο Τσίπρας έκανε ακόμα μπάνια

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ανακληθεί η επίμαχη τροπολογία για τις τιμές των φαρμάκων και να ξεκινήσει άμεσα δεκαήμερος διάλογος με τους αρμόδιους φορείς.

Όπως τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο κ. Γεωργιάδης, ο διάλογος αυτός έγινε το καλοκαίρι, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “από την εποχή που έκανε μπάνια ο Τσίπρας, εμείς κάναμε διάλογο”.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι από το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” προβάλλονται διαφημίσεις φαρμακοβιομηχανιών, χαρακτηρίζοντας την πρακτική αυτή “δωροδοκία”, εφόσον πρόκειται για κομματικό Μέσο, και σχολιάζοντας πως “η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τίμια”.

Παρέθεσε μάλιστα τις τρέχουσες τιμές κάποιων φαρμάκων (“τιμές Τσίπρα”, σύμφωνα με τον ίδιο) σε σύγκριση με τις τιμές τους μετά την έγκριση της τροπολογίας από τη Βουλή (“τιμές Σαμαρά”), και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ όταν ψηφιστεί η τροπολογία να συνεχίσουν να πληρώνουν “τιμές Τσίπρα”, ώστε “να δίνουν και κατιτίς παραπάνω στις φαρμακοβιομηχανίες”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι “θέλω να προστατεύσω τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα ιστορικό λάθος”, επισημαίνοντας πως σχηματίζεται μία μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ της τροπολογίας και “είναι κρίμα όταν όλοι πάνε να βάλουν μια τάξη να μείνει μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των φαρμακοβιομηχανιών”.