Σταϊκούρας: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

"Οι στόχοι για την επιμήκυνση και την αποκατάσταση των χρηματοδοτικών ροών φαίνεται να επιτυγχάνονται και οι θυσίες του ελληνικού λαού να αναγνωρίζονται", δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναγνωρίζοντας πάντως ότι "όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης εκδηλώνονται μέσα σε ένα πιεστικό κλίμα στο εσωτερικό και σε ένα ρευστό και άκαμπτο περιβάλλον στο εξωτερικό και με περιορισμένους βαθμούς ελευθερίας".
 
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, για την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των χρηματοδοτικών ροών έχουν εκπληρωθεί στο σύνολο τους και "αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται και από τους εταίρους μας". "Νέες ενέργειες και νέα μέτρα δεν υπάρχουν, είμαι σαφής", είπε ο κ. Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι αμέσως μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από το Eurogroup, οι εταίροι θα κινήσουν τις διαδικασίες για να εγκριθούν οι αποφάσεις από τα κοινοβούλια των χωρών τους.
 
Τέλος, στην κριτική του ερωτώντος βουλευτή ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση στις επαφές που είχε και έχει, καταθέτει τις εκτιμήσεις της για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, την εξέλιξη του χρέους και διατυπώνει τις εναλλακτικές προτάσεις για τη βιωσιμότητα του.