Πορτοσάλτε για κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Νομίζω ότι η πολιτική σκοπιμότητα και οι εκλογές νίκησαν την ιστορία»

Πορτοσάλτε για κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Νομίζω ότι η πολιτική σκοπιμότητα και οι εκλογές νίκησαν την ιστορία»

Δ. Οικονόμου: «Κάποιοι έχουν τον Βελουχιώτη στο γραφείο τους και νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση...»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ άνοιξε κουβέντα για το εάν ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη.

Οι παρουσιαστές επέμειναν λέγοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ταφεί ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ως ιδιώτης, είχε πολιτική σκοπιμότητα και πως οι επερχόμενες εκλογές νίκησαν την ιστορία.

«Νομίζω ότι η πολιτική σκοπιμότητα και οι εκλογές νίκησαν την ιστορία. Ήταν πολιτική απόφαση. Ο πρωθυπουργός δυσαρέστησε ένα κομμάτι της δεξιάς, με μεγάλη ποικιλία όμως. Εγώ δέχθηκα τηλεφωνήματα από ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων, οι οποίοι δεν ήταν βασιλικοί. Ήταν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, οι οποίοι ήθελαν να τιμηθεί ως αρχηγός κράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άρης Πορτοσάλτε.

 

«Είμαστε στο 2023, μπορούμε να ζούμε με τα σύνδρομα και τον διχασμό του παρελθόντος; Επειδή κάποιοι θέλουν να διχάζουν την Ελλάδα και την κοινωνία διαρκώς; Επειδή κάποιοι έχουν τον Βελουχιώτη στο γραφείο τους και νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση; Και ζούμε εμείς αυτό το καραγκιοζιλίκι και το αποδεχόμαστε; Η Ελλάδα έχει προχωρήσει», τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Οικονόμου.