Δημήτρης Οικονόμου για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Φοβική η κυβέρνηση, τι θα πούμε στους Δούκες;»

Δημήτρης Οικονόμου για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: «Φοβική η κυβέρνηση, τι θα πούμε στους Δούκες;»

«Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες...»

Ο Δημήτρης Οικονόμου μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (11/01) για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με το αν θα πρέπει ή όχι να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, είπε την άποψη του για το τι έπρεπε να γίνει.

Αναρωτήθηκε αρκετές φορές, «τι θα πούμε στους... γαλαζοαίματους» όταν έρθουν για το αν δεν τηρούνταν τα δέοντα. Μάλιστα, χαρακτήρισε φοβική την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν συναινούσε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγούς κράτους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει.

«Θα έρθουν βασιλείς, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα πούμε; Παιδιά εδώ είναι Ελλάδα, φοβόμαστε; Συνιστά σοβαρότητα αυτό; Τι θα πούμε; Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό, τι θα τους πούμε; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα, είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος, εμείς θα πούμε εδώ είναι Ελλάδα, μην ακουμπάτε; Οταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλιάς και λοιπά, γίνονται οι ανάλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος και λειτουργήσει η κυβέρνηση φοβικά για μία ακόμα φορά, τι να πω...» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.